Uusi kommentti

Blogissasi "Noituuksia! :)", kirjoituksessa "Avoin kysymys Raili Sergejefille" on uusi kommentti.

Raili Sergejeff (laalixi@gmail.com) kirjoitti 25.11.2011 - 12:48

Kysyin vain mitä mieltä olette sellaisesta. Kun täällä on paljon moitittu samakasaa, tämä kysymys oli mielestäni aiheellinen.

En todellakaan vihjaillut, että kommentti tulisi täältä. Olisi pitänyt muotoilla vähän paremmin.

Mielestäni on hyvä, jos tällaisista asioista keskustellaan. Kaikkien pitää miettiä mitä kirjoittaa.

Minä tein sen virheen, etten miettinyt tarpeeksi tarkasti, kun laitoin tuon kopioimani uhkausviestin tänne, ja siitä tuli väärä käsitys, että vihjaisin viestin olevan täältä. En todellakaan ole sitä mieltä, ei tullut edes mieleeni, että se voisi olla täältä.

Laitoin tuon viestin myös mean blogiin (joka haki oikeuksiaan plagiointiasiassa).

Tämä oli vain tiedoksi, millaista törkyä voi saada netistä, kun on tarpeeksi aggressioita aiheuttava aihe. Ihminen pannaan lyttyyn oikein kunnolla, kai tuollainen törkykirjoittaja nauttii pahasta mielestä minkä aiheuttaa.

Minusta näistä pitää keskustella, koska jotkut tekstit täällä kirjoituksissa on käsitetty lähes kiusaamiseksi.

Minua ei haittaa jos minua kutsutaan mitäänsanomattomaksi kommenttiautomaatiksi tai laa-laatädiksi tai miksi vain. Olen sen verran parkkiintunut.

Koska kirjoitan itsekin, saattaa tekstini aiheuttaa kritiikkiä ja aggressioita, joko siksi, että kirjoitan mitäänsanomattomasti, tai sitten liian terävästi, tai se käsitetään teräväksi tai eri tavalla kuin itse kuvittelin asiaa kirjoittaessani. Tai siksi että kommentoin mielelläni erilaisia asioita monessa paikassa.

Kun suoranaisia ilkeyksiä ja loukkauksia satelee samakasalaisista, hiukan verhotusti tosin, on ihan paikallaan miettiä mitä asioita täälltä netistä myös löytyy, esim. kopoimani kommentin tyylisiä, sairaita uhkauksia. Tällaiset jutut herättävät joskus jonkun sairaan mielen ja sitten saavat aikaan törkykirjoituksia, joskus jopa todellista uhkaa.

Olen nähnyt sellaistakin, työni kautta.

Olen kuitenkin kutakuinkin varma siitä, ettei tuo uhkaava viesti tullut Noituuksien kautta, tarkoitan sitä, ettei mielestäni tuo teksti tullut edes Noituuksia lukevan kautta, vaan aivan muualta.

Kaikkein viimeiseksi uskoisin sen viestin tulevan Noituuksien kirjoittajalta.

Pyydän näin julkisesti tuhannesti anteeksi, jos tekstistäni sai sellaisen käsityksen.

 

 

NoitaKuvaKuva vastaa:

Aluksi pahoittelut kirjoitusvirheestä, joka edellisessä tekstissä oli päässyt livahtamaan sukunimeenne. Nyt se käsittääkseni on kirjoitettu oikein.

Puuttumatta sen enempää selityksiinne, joilla tekoanne puolustatte ja blogiani, kirjoitustapaani tai –tyyliäni arvostelette, sillä nehän jokainen voi lukea suoraan tekstistänne, haluan oikaista ainakin yhden asian, joka tämän hetkisen tilanteen mukaan ei pidä paikkaansa.

Kirjoitatte laittaneenne samaisen viestin myös ”menopaussi”-blogiin, jonka haltija mea plagioinnin uhriksi joutui. Se löytyy sieltä, mutta miksi siitä kommentista puuttuu kokonaan tuo viimeinen lause, jossa puhutaan koirankarvoista, pipareista yms.

Lisäksi kommentin sijoittaminen kirjoitukseen, jota juuri edellä oli kommentoinut blogiyhteisössänne hiukan huonossa huudossa oleva herrahenkilö mainiten kommentissaan juuri nuo koirankarvat ja piparit, jopa vihjauksen teidän blogikirjoitusnimeenne, johdattelee vähänkin ajattelevan ihmisen miettimään, mihin tuollaisilla toimilla oikeastaan pyritään. Vahinko tai sattuma se tuskin on.

Lisäksi ihmettelen sitä, että jos oikeasti olette huolissanne tuon kaltaisten kirjoitusten ja uhkausten leviämisestä netissä, miksi sitten itse levittelette niitä ympäriinsä? Nyt olette laittanut ko. uhkausviestin jo kahteen vieraaseen blogiin, vaikka lukemani perusteella se oman blogiyhteisönne kommenteista poistettiin asiattomana adminin toimesta heti sen ilmestyttyä.

Melko kyseenalaista toimintaa mielestäni. Jos ja kun asia huolestuttaa, eikö olisi viisainta hoitaa se poliisin kautta sen sijaan, että saastuttaa toisten blogeja moisella potaskalla muka hyvää tarkoittavassa mielessä.

Mitä tulee omiin kirjoituksiini, niin seison jokaisen kirjoittamani sanan takana. Tyylini voi olla terävä ja aiheuttaa lukijoissa monenlaisia tuntemuksia, mutta se mitä kirjoitan esim. teidän blogiyhteisöstänne, perustuu siellä julkaistuihin teksteihin ja kommentteihin. Missään ei liene sanottu, että tekstien tulkinta ja analysointi olisi kiellettyä.

Yksi anteeksipyyntö riittää, samoin yksi anteeksianto.

Olen hyväksynyt anteeksipyyntönne.

 

NoitaKuvaKuva