Iltaa kohen virkistyn niin, että päätin juosta saksiin. Mulla ku on lyhyt tukka, vaatii se siistimistä meleko usein. J toimii nykysin mun luottoparturina. Sinnepä taas suunnistin tukan lyhennykseen. Samalla koukkasin apteekin kautta ja hain jotain helepotusta kipeään jalakaani.

Keli oli lämmin, ja tällä kertaa en hypännykään autoon, vaan otin pyörän alleni. J:n luokse on viis kilometriä matkaa. Sen ku polin mennen tullen, sain mukavan iltalenkin samalla. Vaikka asutaanki kaupungissa, on J:n paikka ihan maaseutua. Varsinki takasin tullessa tuli nenään ihanat kesäset tuoksut, ku maanvilijelijät oli kaatanu heinää kuivamaan pitkiin luokoihin. Nyt onki mitä paraimmat heinäkelit. Pari päivää ku heinä kuivaa luo`ossa, ja sitä välillä käännellään, on se sopivaa paalattavaks ja paketoitavaks.

J:n pihapiiri oli kaunis. Se oli koko päivän rustannu jotaki siellä ja tulos näky. Nurmikko oli leikattu ja kukkapenkit kuovittu. Kaikki oli niin siistiä, että, vaikka J osotteliki koko ajan, mikä kohta vielä kaipais kohennusta. Minusta siellä oli siistiä ja kaunista, mutta varmaan määki kuopisin koko ajan jotain kohtaa, jos vielä asusin omakotitalossa.

Ne on rakentanu yhistetyn varaston ja kellarin kierrätystavaroista pihan laitaan. Ei siinä mitään ihimeellistä oo, mutta se oli aika erikoista, että rakennuksen metänpuoleiselle sivulle oli linnut, vissiin rastaat, rakentaneet oikeen rivitalon. Kuus pesää törötti räystäällä. Mitään liikettä ei siellä näkyny, niin että on vaikea tietää, onko pesät olleet käytössä. Mutta hauskan näköstä se oli. Taitaa olla linnuillaki tonttipulaa, ku pitää ruveta vieri viereen pesiä rustaamaan.

Olin tietenki jokseenki hikinen, ku tulin kotiin. Oli ihanaa mennä viileään suihkuun ja pestä kaikki hiet pois. Kohta alakaa parvekkeella olla semmonen lämpötila, että sinne voi mennä vielä lukemaan kirijaa. Lueskelen jonku aikaa ja sitte kömmin orrelle. Mulla on huomenissa aamupäivällä tuon koiven näyttö hoitajalle arvauskeskuksessa, niin että on noustava hyvissä ajon. Iltapäivällä meen syntymäpäiville. Ja kuka tietää, vaikka kesäteatteriinki ennättäisin huomenissa. Jo alakas olla aikaki päästä kulttuuririentoihin. Kesä jo puolessa eikä vielä yhtään kesäteatteriesitystä nähtynä.