Jesse sai vähä viileämmän päivän juhulilleen. Siltä ainaki vaikuttaa näin aamusta. Aurinko kumminki paistaa ja luo juhulamieltä.

Jesse on miehen, joissakin maissa myös naisen etunimi. Suomessa Jessen nimipäivä vietetään 13. elokuuta. Jesse on alkuaan hepreaa ja merkitsee "Jumala on olemassa" Eeva Riihosen kirjan "Mikä lapselle nimeksi" mukaan. Pertti Lempiäisen Suuressa etunimikirjassa kerrotaan sen olevan Iisain kreikkalainen muoto. Nimi voi olla myös peräisin kreikkalaisesta nimestä Jeremia tai hepreankielen Jumalaa tarkoittavasta Jahvesta. Suomessa nimi Jesse on yleistynyt vasta 1980-luvulta alkaen. Almanakassa se on ollut vuodesta 1995. Vuoden 2009 loppuun mennessä nimi Jesse on annettu noin 11 340 henkilölle.

Mää en erikoisemmin tykkää Jesse-nimestä, vaikka se meleko suosittu nykyään onki. Varsinkaan en tykkää siitä, että sitä on ruvettu käyttämään joissaki piireissä korvaamaan Jeesus-nimeä. Siitä tuloo semmonen aika kosiskeleva tuntu. Ja samalla semmonen, että ite asiaa, elikkä tässä tapauksessa Jeesusta hävettäs ja se pitää käärästä kiiltopaperiin, että se ei olis niin hävettävä. En ymmärrä semmosta, en sitte millään. Mutta eihän mun onneks kaikkia tartte ymmärtääkään eikä varsinkaan hyväksyä.

Ny alakaa olla semmoset normaalit suomalaiset kesäkelit. Sääkartat näytti kyllä tälleki päivälle ukkosta. Niinpä mun piti laittaa räppänät kiinni, ettei ukko tuu sisälle eikä varsinkaan mahollinen sajevesi. Kämpän lämpötila laski yön aikana mukaviin lukemiin. Aamulla, ku heräsin, oli makuukammarissa vaan seittemäntoista astetta lämmintä. Oli mukava herätä raikkaaseen ilimanalaan. Kyllähän se siitä tietysti äkkiä alakaa kivuta ylöspäin, mutta tuskin enää sentään yli kahenkymmenenviijen asteen, ku ulukolämpötilakaan ei nouse mahottiin.

Mun parvekelasien lukituslaite meni rikki viime viikolla. Ensin aattelin, että se vaan putos pois paikoltaan, ku se on joskus enneki semmosen tempun teheny. Mutta kyllä se rikki meni. Ei se enää pysy yläällä, ku lasia liikutteloo. Ja pieni palanenki siitä puuttuu, muovia ku on. Tänään tuloo korijaaja käymään. Lasia ei oikeen voi aukoa eikä sulukea iliman sitä vempainta. Siinä on vaara, että koko lasi tipahtaa alas, ja siinä se vasta souvi alakas.

Sain eilen uuven työtuolin itelleni. Mulla on töissä jo viime syksystä ollu satulatuoli. Se vasta mainio peli on. Sitte tilasin semmosen itelleniki tänne kotiin. Mutta tyttö tykkäs siitä kans, niin että se lähti sen mukaan, ja mää oon ollu iliman. Lupasin tuolin sille syntymäpäivälahajaks. Mutta se on väriltään musta, ja sitte huomasin, että niitä on olemassa violetin värisiäki. Tyttö ilimottiki haluavas sen värisen. Päätin, että otan itelleni sen mustan takasi ja tilaan tytölle uuven. Vaan eihän violetin värisiä ollukaan saatavilla justiisa sillä kertaa eikä mustiakaan. Ei auttanu ku oottaa, että niitä tuloo taas.

Sillon tällön kahtelin, joko olis tullu sopivia tuolia tilattavaks, ja viime viikolla niitä sitte oli. Heti paikalla pistin tilauksen menemään, ja eilen hain uuven tuolin Matkahuollosta. Komea on ja hyvä istua. Voin ny käyttää tätä violettia niin kauan, että saahaan tytön kans tuolit vaihettua. Mulle kelepaa se mustaki, kolomatta en enää tilaa!