VL: n mainitsema ja VRK: n kommentoima seurapiirikaunotar kiinnitti äkkiä KHÄ: n mielenkiinnon. Jostain hämähäkinseittien peittämistä muistilokeroistaan kaivoi hän esiin muistikuvan, että kyseinen kaunotar olisi ollut myös kovasti pitkään vallassa olleen maanisän salainen mielitietty. Oliko näin?

VL palasi oikomaan ja täydentämään lausuntoaan. Kyllä asiassa oli vinha perä tai niin ainakin yleisesti uskottiin. Täyttä varmuutta siitä ei ollut, mutta ainakin eräs sen aikaisista kaupunginisistä oli ollut aivan julkisesti kiinnostunut kaunottaren seurasta. Saman asian vahvisti vielä AMP. Mistä hän mahtoi asian niin varmasti tietää? Ettei vain olisi ollut kärpäsenä katossa, ai, ai sentään!

Mutta VRK ei ollut vielä saanut tarpeekseen kohukaunottarista. Kun ei edellisestä tuntunut enempää herkullisia yksityiskohtia irtoavan, heitti hän kehiin seuraavan. Asiasta ei kuitenkaan kiinnostunut enää kuin KHÄ ja hänkin vain yhden lauseenpuolikkaan verran. Häntä kiinnosti sen sijaan enemmän VL: n uusi  kuva, jota tämä itsekin oli jo ihmetellyt. Mistä mahtoi moinen johtua.

Lintukodon hameväen muuttuneille kuville ei taas VRK lotkauttanut korvaansakaan. Naisten tukkamuoti oli se, josta hän aina tunnisti elokuvan kuvausvuosikymmenen, olkoonpa elokuvan aihe sitten mikä hyvänsä. Tämä tieto ei kiinnostanut ketään, joten VRK yritti vielä tarjota yhtä kaunokaista edesmenneen maanisän suosikkeihin kuuluneeksi. Eipä ottanut tulta tämäkään aihe, ei sitten millään.

Sen sijaan noihin aikoihin harvakseltaan postaava muisteli kaiholla nuoruuttaan luetellen kaikki tai ainakin lähes kaikki jo esille tulleet tuonaikaiset, yleisesti käytössä olleet kosmetiikan tuotteet. Hän mainitsi myös naisten saumasukat, ja jo pääsi VRK lempiaiheeseensa. Hänhän ainakin Kärpäsen muistin mukaan ihaili naisia, jotka verhosivat säärensä saumallisiin sukkiin. Hänellä oli taas tietoa siitäkin, miksi sukissa piti olla saumat. Tiedon oikeellisuudesta ei Kärpäsellä ole haisuakaan (mahtaisiko tieto löytyä googlettamalla?), joten antaa asian sitten olla noin kuin VRK sanoo.

Vielä keskusteltiin eräästä jo aiemmin mainitusta neliosaisesta numerosta. KHÄ sen ”toisen” käyttötarkoituksen ensin toi esille, mutta hiukan väärässä yhteydessä. Asian riensi oitis korjaamaan UPK, ja KHÄ kiitteli oikaisusta kaikkia jalkaparejaan ojennellen (Kärpäsen huom!). Oikein virallisen oikaisun teki sitten VV tarjoamalla linkin, josta apua sai, jos oikeasti sitä tarvitsi.

Vielä palasi VRK sanan alkujuurille. Jo lapsuudestaan muisti hän, että jotkut aikamiehetkin olivat moista hajustetta suosineet jopa siinä määrin, että saivat oikein lempinimen sen käytön perusteella. Kielitaitoaan esitelläkseen? laittoi hän näkyville myös sanan, josta suomenkielinen johdannainen oli syntynyt. Nyt on kyllä sanottava, että jos noin paljon viitsi, niin samalla vaivalla olisi kai tarkistanut sanan oikean kirjoitusasun. Nyt se meni vähän sinnepäin eli yksi g-kirjain oli jäänyt puuttumaan.

Myös AMP havahtui. Hän oli joskus kasariaikoihin maailmaa matkatessaan nähnyt kyseistä tuotetta valmistavan tehtaan. Vieläkö mahtoi olla paikallaan? VRK arveli sen edelleen siellä olevan. Kärpänenkin kiinnostui sen verran kyseisestä tuotemerkistä, että piipahti Wikipediaan asiaa tutkailemaan, sillä itse se ei suinkaan mitään tiedä. Kaikille kiinnostuneille voi se nyt lisätietona kertoa, että tuotteen nimessä esiintyvä numerosarja on sama kuin sen kehittäjän asuintalon numero.

Ilmeisesti postauksen laatija KHÄ arveli, että nyt oli muisteltu ja kommentoitu tämän asian tiimoilta jo aivan tarpeeksi. Hän esitti kaikille runsaat kiitokset ja ylisti erityisesti VRK: n muistia. Asiantuntevasti hän myös lausui, että minkäänlaisia nykyajan muistitauteja ei kukaan näyttänyt sairastavan, sen verran tuoreessa muistissa nimet ja tapahtumat tuntuivat itse kullakin olevan, toisin kuin hänellä itsellään, joka vielä kapaloissa tuohon aikaan kieriskeli. Kun niistä oli selvinnyt, oli laitettu tynnyriin, joten mitäpä tietoa hänellä olisi oikeastaan mistään. Siksipä oli tyydyttävä kuulopuheisiin ja muutamiin ”varmoihin” merkkeihin, jotka eivät koskaan pettäneet.

Näin siis KHÄ lausui ja luuli kai kaiken jo tulleen sanotuksi. Mutta pahastipa erehtyi. Olisiko ollut sateisen kesän ja syksyn syytä, joka oli jähmettänyt harmaat aivosolut ja ajatusrakenteiden synapsit, että nyt vasta alkoivat toiset päästä kärryille, mistä oikein puhuttiin.