Kuva-avaimen saatuaan ja päästyään Punahilkan kuvia katselemaan Susi ilmoitti s-postilla olevansa jo hotellilla ja kovasti odottelevansa Punahilkkaa hotellipesäänsä. Mutta eihän Punahilkka nyt tuollaisen viestin perässä lähtenyt susipolulle viilettämään, ei. Kyllä pitäisi olla varma tieto siitä, missä, milloin ja miten tavattaisiin, ja miten Punahilkka taas pääsisi kotiin, kun etäisyyttä kuitenkin oli jonkin verran, ja sääkin alkukesän tyypilliseen tapaan sateinen ja kolea.

Vaikka Punahilkka olikin reipas toimen hilkka asioissa, joihin paneutui, oli hän tässä asiassa sitä mieltä, että koska Susi oli tapaamista ehdottanut, saisi tämä myös hoitaa tällaiset järjestelyt.  Punahilkka ei aikonut tehdä tilannetta sudelle yhtään helpommaksi. Ja olisiko hänen kiinnostuksensa tätä sutta kohtaan ollut kuitenkin sen verran laimeaa, ettei viitsinyt ruveta näkemään ylimääräistä vaivaa mokoman asian takia, mene tiedä.

Vasta illansuussa soi Punahilkan puhelin uudemman kerran. Susi kyseli kuulumisia ja kertoili samalla, että televisiosta tuli paraikaa tärkeä ja kiinnostava jalkapallo-ottelu. Sitä susi oli seuraillut, ja nyt kun ottelussa oli pieni tauko, hänellä oli aikaa soittaa Punahilkallekin.

Tuo lause ratkaisi kaiken. Ei Punahilkalla ollut halua eikä tarvetta ruveta kilpailemaan television tai jalkapallon kanssa. Jos ne olivat sudelle tärkeämpiä kuin kahdenkeskiset hetket mukavan, lämpimän, iloisen, joskus vähän ilkamoivankin Punahilkan seurassa, niin sen Punahilkka soi sudelle ilomielin. Hyvä vain, että asioitten tärkeysjärjestys oli selvinnyt jo alkumetreillä.

Lisäksi susi mainitsi nauttineensa alkoholia, joten ei voisi Punahilkkaa ainakaan autolla hakemaan tulla. Mutta olisi kyllä aamulla sitten maksanut taksin kotiin, jos Punahilkka omin neuvoin olisi hänen hotellipesäänsä nyt illalla saapunut.

Niinpä niin, jos jos-sanaa ei olisi, niin lehmätkin lentäisivät ja lipputangot kukkisivat, tuumi Punahilkka, kiitti tarjouksesta ja toivotti Sudelle hyvää jatkoa. Häntä ei toden totta kiinnostanut sen paremmin ilta kuin yökään yksitoikkoisessa hotellihuoneessa jalkapalloon hurahtaneen ylipainoisen suden kanssa. Omassa vuoteessa itsensä vieressä nukkuminen oli paljon mukavampaa.

Siihen loppui puhelu, mutta loppuiko tarina tämän Suden ja Punahilkan välillä, siitä saatte vielä kuulla.