Pikkuyhteisössä näytti olevan lähes maan tapa, että kaikkia juhlia ”juhlittiin” toivotusten kera jo hyvissä ajoin ennen varsinaista kalenteriin merkittyä juhlapäivää. Samoin niiden viettoa ”venytettiin” toisesta päästä. Syynä siihen saattoi tietysti olla se, että moni vietti varsinaisen juhlan muualla kuin omassa kodissaan tietokoneen näyttöpäätettä tuijottaen. Silloin oli tietenkin vielä kotona ollessaan tai sitten kotiin tultuaan varmistettava, että ne omat terveiset ja toivotukset nyt varmasti tulivat muille luettaviksi.

Suurempi syy kuin edellä mainittu, oli Kärpäsen arvioin mukaan kuitenkin se, josta se jo aiemminkin on pörissyt. Kun muuta postattavaa ei yksinkertaisesti ollut, oli käytettävä tarkasti hyväkseen kaikki muualta tuleva apu. Toivottamalla hyvää joulua, uutta vuotta, loppiaista, laskiaista, ystävänpäivää, pääsiäistä, vappua jne. saattoi tuntea olevansa paitsi kohtelias ja ihmisystävällinen, myös osa jotakin suurempaa kokonaisuutta, ja ennen kaikkea oli taas kantanut oman kortensa kekoon tätä yhteistä lintukotoa rakennettaessa.

Tälläkin kertaa kävi niin, että varsinainen juhlapäivä sai osalleen vain kaksi postausta, aattona muisti asian pari postaajaa myös, ja aatonaattona peräti neljä postaajaa kiirehti mainitsemaan tulevasta juhlasta. Nyt kuitenkin muut tapahtumat ja kevään eteneminen lienevät aiheuttaneet sen, että kenelläkään ei enää ollut halua jatkaa juhlimista yli määrätyn päivän.

Postauksia viikolle kertyi kaiken kaikkiaan 13, postaajia taas vain 9. Aiheet olivat kepeän keväisiä käsitellen kevään töitä, lintubongausta, pullanleipomista ja tietenkin vallitsevia sääoloja.

Jos seuraavaa viikkoa silmäsi pelkästään postausten lukumäärän osalta, näytti se kasvua yhden postauksen verran. Jos taas silmäili postaajien luetteloa, ei se paljoa muutosta edellisiin viikkoihin tuonut. Vappuviikolla lintuja bongaillut postaaja näytti heränneen ainakin joksikin aikaa Ruususen unestaan. Viikon 14 postauksesta peräti neljä oli häneltä tulleita arvuutteluja ja niiden vastauksia. Siitäkös muutkin innostuivat, ja vakiopostaajat arvuuttelivat sitten oikein olan takaa. Kaiken kaikkiaan viikko sisälsi jotenkin arvaamiseen liittyviä postauksia kunnioitettavat kahdeksan kappaletta.

Innostus arvuutteluun ja arvailuun oli niin suuri, että se peitti alleen toisen keväisen juhlan, toukokuun toisena sunnuntaina vietettävän. Vain pari postausta liittyi siihen, ja sitä täytyy kyllä jo ihmetellä, sillä olihan suurin osa yhteisön jäsenistä juuri kauniimpaa sukupuolta edustavia ja useimmat kai oikeutettuja myös tuota juhlapäivää viettämään juhlallisin menoin, kakuin ja kukkasin.

Myös toinen pitkään hiljaiseloa elellyt postaaja innostui kyseisellä viikolla postailemaan useampaan otteeseen. Joku iloitsi jääkiekkomenestyksestä, toinen taas suri huonoa onnea siinä. Vielä laativat lettuilija ja myös UPK 11 kohdan kyselyn, johon haastoivat postaajia vastaamaan saatuaan haasteet ensin muualta. Ilmeisesti oli tarkoitus, että haastetut vastaavat kysymyksiin joko omassa tai haastajan blogissa.

Eräs postaaja, jonka valitsema nimimerkki taisi hyvin kuvata postaajaa monellakin tasolla, lätkäisi niin vastauksensa kuin omat kysymyksensäkin siihen kaikkien nähtäville pitkään rimpsuun. Ohjeet vastaamiseen hän kehotti kuitenkin lukemaan oman haastajansa blogista. Silläpä lailla!

Joka tapauksessa oli päästy kuitenkin jo taas viikko lähemmäksi kesää, joten kaikki hyvin!