Sm:n haikaillessa tasa-arvon ja päähän potkimattomuuden perään olivat jotkut yhteisön jäsenet vähemmän utopistisin ajatuksin ja tuntemuksin liikkeellä. Kaikkensa antanut seurasi kaikesta päätellen lievää innokkaammin keskustelua, joka asian ympärillä velloi.

Aivan tuli välillä mieleen, että taisi kyseisellä seuraajalla olla omakin lehmä ojassa, jos ei kokonaan, niin ainakin osittain. Olihan tämä herra aiemmin jo antanut useaankin otteensa ymmärtää tuntevansa tapauksen ikään kuin toisia, ulkopuolisia paremmin.

Olisiko tämäkin herra langennut loveen, mene tiedä. Tiukasti vaikutti olevan kuitenkin vähintään pikkusormen ympärille kiedottu. Mutta mikäs siinä oli ollessa. Vanhenevalle miehelle varmaan varsin mukava paikka.

Joka tapauksessa tasa-arvon vaatimusten suhteen oli tämä herra jokseenkin epäilevän Tuomaan tapainen. Nythän elettiin rakkaassa isänmaassamme. Turha oli haikailla tuollaisten joutavuuksien perään. Viimeiset kansakunnan kruunut olivat vasta puusta astumassa alas. Ei kai sellaisilta nyt vielä mitään tasa-arvoa voinut käydä vaatimaan (kärpäsen huom!).

Sitten sanoi mielipiteensä vanhempi rouvashenkilö, joka kärpäsen muistin mukaan ei ollut vielä lainkaan asiaan puuttunut. Hiukan kyllästynein äänenpainoin hän ehdotti, josko jo olisi aika siirtyä tuoreempiin asioihin. Tämä luu tuntui nyt kerta kaikkiaan täysin loppuun kalutulta. Ihan ystävällisenä ehdotuksena eikä minään provokaationa tämä ehdotus, suorastaan vetoomus ainakin kärpäsen ymmärryksen mukaan tuli.

Mutta näkikö sm sitä ystävällisenä ehdotuksena? Eipä tietenkään! Sama olisi ollut, jos ehdottajarouva olisi heittänyt bensaa tuleen. Sm tarttui heti tilaisuuteen ja hyökkäsi kuin härkä punaista vaatetta kohti. Vai oli pääasia eli toisten arvostaminen loppuun kaluttu luu? Sitäkö mieltä täällä tosiaan oltiin? Kaikkien niin ajattelevien oli nyt syytä vilkaista sm:n sivulle lataamaa videota, jossa asia tuli kyllä selvääkin selvemmäksi. Tasa-arvo täältä puuttui! Se asia ei kieltämällä muuksi muuttunut.

Nyt puuttui asiaan admin. Jotenkin sai sen vaikutelman, että hän taas mielellään tuli vahvistamaan "siskon" ajatusta lopettaa jo joutavanpäiväinen asian vatvominen. Samalla hän puolusti "siskoa", joka ei hänen mielestään ollut osoittanut ketään henkilökohtaisesti, kuten sm oli asian halunnut, tahallisesti tai tahattomasti, ymmärtää.

Mutta sm:tä ei niin helpolla lannistettu. Hän oli taas päässyt vauhtiin, eikä sitä vauhtia ihan helposti hiljennettäisi. Kyllä sm toki ymmärsi, että SE asia oli loppuun käsitelty, mutta kun uusia elementtejä putkahteli esiin jatkuvalla syötöllä. Arvokeskustelut oli käytävä loppuun. Muuten ei eteenpäin päästäisi.

Eipä siis ihme, että aina jokseenkin hienotunteisesti, paitsi joissakin tapauksissa (kärpäsen huom!) käyttäytyvä vanharouva poltti hihansa totaalisesti. Ensin tuli tulikivenkatkuista tekstiä siitä, miten sm näytti aina ymmärtävän kaikki asiat väärin. Tahallistako se oli? Nyt kannattaisi opetella jo kiireimmiten lukemaan. (Kumma muuten, että vaikka sm kovasti ja mielellään toisia talutti ja ohjasi opintiellä, oli hänellä itsellään hyvin usein vaikeuksia toteuttaa opettamiaan asioita omassa elämässään. Kärpäsen huom!)

No, jotkut nyt vaan ovat sellaisia kovapäitä, etteivät ymmärrä vihjauksia. Tällaisille on asiat sanottava suoraa ja isoin kirjaimin, eikä sittenkään ole mitään takeita asian perille menosta ja ymmärtämisestä. Vanha rouva kuitenkin toivoi, ettei sm enää jatkaisi vänkäämistä, vaan ymmärtäisi jo lopettaa.

Tällä kertaa toivomus, kun se lähes lekalla kalloon taottiin, meni jakeluun asti. Sm lopetti arvokeskustelun vaatimisen, mutta ei hän sm olisi ollut, jos kokonaan olisi vaiennut. Tällä kertaa hän kääntyi taas varsinaiseen asiaan, vaikka juuri äsken oli toitottanut, miten SE oli loppuun käsitelty.

Hän tiedusteli (taas koko yhteisön nimissä, kuinkas muuten, kärpäsen huom!) plagioijalta, joka oli muille ilmoittanut uuden blogiosoitteensa ja -nimensä, saataisiinko hänestä edelleen käyttää vanhaa tuttua nimeä, kun uusi ei tahtonut suussa ainakaan vielä oikein taipua.

Vielä toiseen kommenttiin riitti asiaa. Armollisesti sm ilmoitti, "että kunnioitan pyyntöäsi olla jatkamatta tätä keskustelua". Heitto tuntui vähän kummalliselta. Ei niinkään sisältönsä puolesta, vaan siksi, että se ainakin kärpäsen tulkinnan mukaan oli osoitettu uuden blogin luojalle.

Keskustelun lopettamista ko. asiasta oli taas julkisesti sm:ltä pyytänyt vanharouva, jolle vastaus kärpäsen mielestä olisi kuulunut. Mahtoiko sm vanhanrouvan pyynnön tällä tavoin sivuuttamalla yrittää osoittaa, että häntä ei määräillä. Tällaiset päätökset hän tekee takuuvarmasti itsenäisesti!

Niin tai näin. Keskustelu loppui tällä erää näissä kommenteissa. Loppuiko se muualla blogimaailmassa, se jää nähtäväksi. Epäilemättä se jää myös kaikkien kiinnostuneitten ja niidenkin, joita asia ei vähempää voisi kiinnostaa (EVVK), sillä heitäkin kuulemma on, jopa suurin osa tämänkin blogin lukijoista, luettavaksi.

Siinähän ne joulun aluspäivät ja varsinaiset joulupyhätkin mukavasti kuluvat omien toilailujen yhden sortin "analyyseja" lukien ja niiden aiheuttamissa kiukunliemissä kiehuen.