Punahilkkakin innostui. Tosiaan, myös hän oli lukenut joitakin Kärpäsen postauksia, ja täytyi sanoa, että niissä ei virtuaalikynän terävyydessä ollut moittimisen sijaa. Taisivat olla kirjoitukset vähän liiankin teräviä ja "analyyttisia" muutamien makuun. Tämä Punahilkan arvio perustui erinäisiin kommentteihin, joita hän postausten perästä oli tavaillut. Hänestä ne hipoivat jo hyvän ja kohteliaan tavan rajoja, elleivät suorastaan ylittäneet niitä.

Oli sentään muistettava, että kommentoija oli aina vieras toisen kirjoittajan blogissa. Vähän samaan tapaan kuin jos kotiin tulisi vieraita. He sentään olivat useimmille ihmisille entuudestaan tuttuja, päinvastoin kuin ventovieraat kommentoijat. Miltä sekin näyttäisi, jos kyläilemään tulleet ottaisivat kodissa ohjat käsiinsä ja alkaisivat riehua, nimitellä ja haukkua kodin asukkaita miten mieleen juolahtaisi. Kotirauhan rikkomisesta siinä kai jo keskusteltaisiin. Hyvä olisi siis kommentoijien muistaa myös blogirauhan säilyttäminen, vaikkei se niin konkreettinen asia ollutkaan.

Mutta koska Kärpäsellä tuntui olevan sama periaate kuin Punahilkalla itselläänkin, että kaikkien mielipiteet saivat tulla esiin, oli ymmärrettävää, että tämä ei ainuttakaan kommenttia poistanut tai edes ennakkotarkistanut. Kommentoijat saivat itse ottaa vastuun sanomisistaan. Ei ollut blogin pitäjän tehtävä niihin puuttua, vaikkeivät ne kaikin ajoin olisi niin miellyttävää luettavaa olleetkaan.

Olihan Punahilkallakin siitä kokemusta, että jotkut hänen itsensä kuolemattomina pitämät lausahduksensa eivät jonkun toisen blogin pitäjän mielestä olleet olleetkaan niin suuria ja maailmaa mullistavia, että niitä olisi voinut tai kannattanut julkaista. Tai sitten ne todella olivat sisältäneet jotakin sellaista, joka tavalla tai toisella mullisti tai saattoi kommentoitavan tekstin kyseenalaiseksi.

Kyseessä oli saattanut olla vaikkapa jonkin ilmiselvän, sinänsä mitättömän virheen oikaisu tai muu sellainen. Oli hauskaa panna merkille, että vaikka oikaisu olisi tehty aivan ystävällisessä hengessä, ei joidenkin ego sitä kestänyt, vaan kommentti oli poistettava, ettei oma virhe paljastuisi muille lukijoille. Mielenkiintoista, muuta ei voi sanoa, varsinkin kun asiaa peilaa sitä kuvaa vasten, jonka blogin pitäjä kaikin keinoin itsestään muille haluaa antaa.

Kommenttien poisto ja etukäteissensurointi oli Punahilkan mielestä kuitenkin lapsellista touhua ja kertoi blogin haltijasta paljon enemmän kuin tämä itse ehkä oivalsikaan ja nimeenomaan sellaista, minkä kirjoittaja luultavasti yritti kaikin keinoin muilta salassa pitää.

Mutta Kärpänen kirjoittajana taas pitkästä aikaa? Hmmm... miksei? Sehän voisi olla todella virkistävää ja aivan kuten NKK sanoi, voisi se tuoda eloa blogiin. Mutta missä Kärpänen oli? Sitä ei tosiaankaan ollut näkynyt aikoihin missään. Etsintäkuulutusko nyt oli laitettava sivuille, jotta Kärpänen tavoitettaisiin.