Uusi viikko kirvoitti postaajilta 15 kirjoitusta. Tälläkin kertaa oli neljältä kuitenkin useampi kuin yksi postaus, joten kaikkiaan vain yhdeksän yhteisön monikymmenpäisestä? joukosta oli avannut sanaisen arkkunsa.

Viikko aloitettiin kyselemällä neuvoja tietokoneongelmiin. Jostain syystä vaikutti siltä, että kyseisellä kyselijällä oli tavallista enemmän ongelmia milloin kommentoinnin, milloin taas jonkun muun asian suhteen. Yleensä toiset riensivät auliisti neuvomaan, ja joskus kävi niin, ei kylläkään tällä kertaa, että neuvojat joutuivat lähes tukkanuottasille, kun toisen tieto osoittautui käyttökelpoisemmaksi kuin toisen.

Yhteisössä tuntui olevan jokunen näissä asioissa toisia närevämpi jäsen. Ainakin he halusivat muille sellaisen vaikutelman antaa. Heitä korpesi, kun joku muukin keksi saman asian tai esitti ongelmaan toisenlaisen ratkaisun, eivätkä he sitten kyenneet pitämään loukkaantumistaan omana tietonaan, vaan se piti tietenkin kuuluttaa kaikelle kansalle suupielet väärällään. Tällä kertaa kommentointiongelmaan löytyi ratkaisu ilman kummoisia valtataisteluita hyvässä hengessä ja sulassa sovussa.

Sitten muisti admin katrastaan kertomalla uudesta haasteblogista, joka saattaisi kiinnostaa joitakuita jäseniä. Se oli nyt lisätty vinkkilistaan muiden joukkoon. Yllättäen itse aihe ei tälläkään kertaa saanut kommentointia juuri lainkaan, vaan kahden hengen keskustelua käytiin lähinnä siitä, kumpi on oikea ja kumpi vasen.

Adminilta löytyi samalla viikolla myöhemmin toinenkin postaus. Tällä kertaa oli kyseessä ”ketjusähköposti”, joita aina silloin tällöin kiertää virtuaalisessa maailmassa. Joku sananikkari oli keksinyt väännellä ja käännellä kuuluisuuksien sukunimistä hauskoja sanaleikkejä.

Sanallista ilottelua arvostavana Kärpänen tutki postauksen tarkasti. Jopa niin tarkasti, että kurkisti kommenttipuolellekin nähdäkseen, olivatko kommentoijat keksineet lisää. Ja löytyihän sieltä. Letunpaistaja kunnostautui tässäkin lajissa. Myöhemmin kyllä selvisi, ettei kaikki viisaus aivan omasta päästä ollut peräisin. Paljon parjattu tai sitten kehuttu google oli ollut lettuilijan taustatukena. Mutta niin tai näin, olivat sanaleikit varsin onnistuneita. Tuskin kovin moni, eikä Kärpänen ainakaan, olisi moiseen pystynyt vaikka millaisia tukijalkoja olisi ollut käytettävissä. Kaikki kunnia siis lettuilijalle!

Mutta niin kävi taas tässäkin kommentoinnissa, että alkuperäisestä aiheesta jouduttiin perin kauas. Kommentoija, joka Kärpäsen havaintojen mukaan hyvin usein halusi sanoa sen viimeisen sanan lipposi sitten jo siikoja jossakin Oulun seutuvilla. Mutta ei kai sekään mitään haitannut?

Punavärillä postaava osallistui yhteiseen iloon tällä viikolla kolmen postauksen voimin. Aiheet olivat taas äärestä laitaan eli jokaiselle jotakin tai ei kenellekään yhtään mitään. Ja jottei Kärpästä taas syytettäisi irvailusta ja vähättelystä tai ties mistä muitten kirjoittajien halveerauksesta ja oman erinomaisuutensa esille tuomisesta, sanoo se tässä ja nyt, että totta kai jokainen saa kirjoittaa mitä ikinä haluaa. Itsekseen se ajattelee, että ehkä tuon tyyppiset kirjoitukset sopisivat kuitenkin paremmin omaan kuin yhteiseen blogiin. Mutta nämä nyt ovat niitä sen tyhjän pään mitättömiä aivoituksia. Niistä ei kenenkään kannata välittää.

Puolen viikon tienoilla heitti letunpaistaja kehiin taas uuden kuva-arvoituksen. Jostakin rusehtavasta kiekurasta olisi nyt pitänyt oivaltaa, mitä kuva esitti. Joku sen kai lopulta arvasikin ja niin saatiin sillekin kisalle leivottua voittaja. Mielenkiintoisena lisäjuonteena oli arvuuttelijan salaperäinen ”viesti” joillekin, joita hän ei halunnut pihamaalleen. Mistähän mahtoi olla kyse?

Luonto ja lähestyvä kevät oli innoittanut toisenkin postaajan kirjoituspuuhiin. Hän oli seuraillut pupusten leikkiä keväthangilla ja vertasi niiden kisailua ihmisten kosintamenoihin. Miten oli muitten postaajien laita? Halusivatko nämä enemmän ajaa takaa kuin olla takaa ajettavina? Sen halusi hän nyt tietää. Kärpänen ei kuitenkaan jaksa avata kommenttiosastoa, joten ainakin siltä jää vastaus nyt hämärän harsoon.

Mutta jotta ei aivan heittäydyttäisi keväisten viettien vietäviksi, päätti UPK (usein postaava ja kommentoiva) palauttaa kaikkien ajatukset hiukan filosofisempiin tunnelmiin. Oliko Sokratesta, tuota antiikin kuuluisaa ajattelijaa ja sopanhämmentäjää ollut lainkaan olemassa, vai oliko hän vain kuvitteellinen hahmo kuten vaikkapa NKK tai Kärpänen (Kärpäsen huom!)? Muutamat kommentoijat saivatkin oikein kunnolla vettä myllyynsä tästä aiheesta, vaikka osa taas käänsi asian kokonaan toisille raiteille.

Lopulla viikkoa vielä arvuuteltiin laskutoimituksia, kehotettiin seuraamaan televisio-ohjelmia ja linkitettiin muille sivuille. Sitten oli sekin viikko pulkassa, ja katseet kääntyivät odottavina ja innokkaina jo seuraavaa postausviikkoa kohden.