Soile olisi halunnut pukea vauvan arkkuun itse, sillä tämän jälkeen ei hänellä kuitenkaan olisi enää minkäänlaisia mahdollisuuksua vauvaa hoitaa. Hoitaja oli kuitenkin sitä mieltä, että koska vauvalle oli tehty ruumiinavaus, oli parasta ettei Soile sitä tekisi. Ruumiinavaushaavojen näkeminen voisi järkyttää häntä liikaa. Niin sitten sovittiin, että hoitaja pukisi vauvan valkoiseen mekkoon. Soile saisi laittaa hänelle jalkaan pienet sukat ja päähän valkoisen myssyn.

Hetki, jolloin vauva sitten tuotiin huoneeseen valkoisiin puettuna ja annettiin Mikon käsivarsille pieneen, valkoiseen arkkuun laitettavaksi, oli liikuttava. Lapsi lepäsi liikkumatta arkussa kuin pieni vahanukke. Soile silitteli häntä ja puki vielä loput vaatteet lapsen päälle.

Isosisko oli halunnut, että vauvalle laitettaisiin mukaan jokin lelu. Asia oli keksitty vasta sairaalan kahviossa, joten sieltä oli ostettu pieni pehmolelu. Se sattui olemaan vaaleanpunainen porsas. Kun Soile yritti estellä sanoen, ettei porsas tuntunut oikein mukavalta ja sopivalta lelulta, tuumasi isosisko, että se oli kooltaan tarpeeksi pieni arkkuun laitettavaksi. Asia oli sillä selvä, ja porsas laitettiin arkkuun vauvalle leluksi.

Kun vauva oli laitettu arkkuun, alkoi kotimatka. Auton takaosa oli vuorattu valkoisella liinalla. Sinne laitettiin pieni arkku ja lähdettiin ajamaan kotiinpäin. Etukäteen Soile oli ajatellut, että vauvaa käytettäisiin kotona ennen ruumishuoneelle vientiä. Hän luopui kuitenkin siitä ajatuksesta. Ruumishuoneelle vienti oli tarpeeksi raskas tapahtuma ilman mitään muita lisiä. Sitä paitsi eihän vauva ollut koskaan ollut kotona, joten mitään paikkojen hyvästelyä ei tarvittu.

Ruumishuoneella oli seurakunnan puutarhuri vastassa. Hän oli nuori mies ja hämmentyi selvästi siitä, että vanhemmat itse toivat kuolleen vauvan ruumiin säilytykseen. Yleensä hautaustoimisto hoiti kuulemma kaiken.

Hautajaisia oli määrä viettää viikon kuluttua. Soilen mieli oli levollinen, kun vauva nyt oli saatu kotiin. Nyt saattoi ryhtyä ajattelemaan hautajaisvalmisteluja. Mitään isoja hautajaisia ei tulisi, mutta vauvan kummit päätettiin pyytää, samoin Mikon aikuinen Helinä-tytär perheineen. Tarjottavat Soile leipoisi itse.