Kärpänen lehahtaa blogin reunaan tutkimaan jäljellä olevaa urakkaansa. Haa, jäljellä on ”enää” kuusitoista viikkoa, ja vain yhdellä niistä on enemmän kuin kymmenen postausta. Kohta, aivan kohta se voi luovuttaa kirjoitusvuoron NKK: lle ja pääsee itse hyvin ansaitsemaansa talvihorrokseen. Täytyy vain toivoa, että postaukset eivät mitään maailmoita syleileviä olisi (siitä tuskin oikeasti on mitään pelkoa), vaan sisältäisivät enimmäkseen pikkuarvuutteluja ja muita yhtä keveitä aiheita. Jos niissä olisi paljon kommentteja, olisi ne tietenkin vilkaistava lävitse, sillä kommenteissa piili usein jotakin kaluttavaa ainesta, vaikka postaus itsessään melko köykäinen olisi ollutkin.

Seuraavan postausviikon aloitti ja myös lopetti sama kirjoittaja, yhteisön vanhalady. Ensin mentiin vanhan tutun ”Kissanpolkan” tahtiin, vaikka videon nimi muuta väittikin, ja viikon lopetti hauska ”erikoisuus”, jonka hienous taisi ainakin kaikilta kommentoineilta jäädä tyystin huomaamatta. Muutama yritti vääntää tekstiä monille tutuksi, Suomenlahden takaiseksi sukulaiskieleksemme, ja joku jopa Lapin lasten kieleksi, joka sekin on kauniin äidinkielemme sukulaisia.

Kummastakaan ei nyt ollut kyse, vaan niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin sanojen ensimmäisten kirjainten vaihtamisesta toisiin koko ajan samaa periaatetta noudattaen. Hauska oivallus, kerrassaan! Nyt tekisi mieli Kärpäsen todeta, että tässä jos missä heitettiin kyllä helmiä sioille sanan varsinaisessa merkityksessä!

Noiden kahden postauksen väliin mahtui kuitenkin vielä kuusi postausta. Kissanpolkan jälkeen kunnostautui UPK esittelemällä sivuston, jolla sai seurata luontokappaleiden elämää. UPK oli kertomansa mukaan koko kesän seuraillut ison, melko harvinaisen petolinnun pesintää, ja nyt kun poikaset olivat lentäneet taivahan tuuliin, oli tilalle keksittävä jotakin muuta seurattavaa.

Seuraavakin postaus oli UPK: n. Hän yritti innostaa jäseniä arvailemaan, millä päivämäärällä täyttyisi maaginen 350 000 kurkkailijan luku. Arvailuaikaa oli kaksi viikkoa. Kovin moni ei asiasta innostunut, sillä arvauksia tuli vain kuudelta jäseneltä, vaikka intoa yritettiin jäsenistöön valaa monella tavalla ja useaan kertaan.

UPK jo epäili, että vähäisen kiinnostuksen takana olisi ollut se, että väärä henkilö oli kyselyn laittanut alulle. Toiset tyrmäsivät tämän alkuunsa. Eräs kommentoija kertoi, ettei oikein pitänyt tämän tyylisistä lukema-arvailuista, mutta osallistui silti yhteisen hyvän nimissä. Jaa-a, mikähän se sitten mahtaa olla, kyselee ymmärtämätön Kärpänen.

Voittaja tällekin kyselylle lopulta kuitenkin saatiin, ja voittajan arvaus osui päivälleen oikeaan. Vähäinen osanotto taisi silti kertoa siitä, että tämän tyyppiset ”leikkimieliset” arvuuttelut eivät oikein alkuinnostuksen jälkeen ottaneet enää tulta. Varsinkin, kun klikkauslukema millä tahansa laskurilla, ja ainakin tuollaisella netistä otetulla, mitattuna antaa kovin epäluotettavan tuloksen ”oikeista” kävijöistä. Kärpänen ei toki tarkoita, että kukaan tahallisesti huijaisi, mutta ainakaan laskuriin, joka on Noituuksia :) –blogissa, ei kannata luottaa kuin kirveensilmään. Suuntaa antava se voi olla, siinä kaikki!

RR postasi taas tuntojaan. Kovasti huoletti häntä maailman ja kotimaankin tilanne,kun uutisotsikoita seuraili. Omat asiat olivat sentään koko lailla hyvällä mallilla. Siitä ilo ja kiitos auttajalle/auttajille!

Sitten taisi seurata koko lintukotoyhteisön historian pisin postaus. Jos joku olisi tällaisen mammuttipostauksen uskaltanut aiemmin esille rätkäistä, olisi se melko varmasti poistettu jo lähes ennen kuin kokonaan olisi päivittyä ennättänyt (Kärpäsen huom!). Tällä kertaa postauksen laittoi esille kuitenkin itse PA, joten siihen ei kenelläkään ollut nokan koputtamista.

Postaus ei ollut hänen omaa tuotostaan kuin joiltakin osin, vaan nyt jo manan majoille siirtyneen jäsenen aloittama ketjukirjoitus, jonka paikasta, sisällöstä, jatkotavasta ja ties mistä oli väännetty kättä jo pitemmän aikaa. Nyt oli PA antanut armon käydä oikeudesta (Kärpäsen huom!) ja siirtänyt koko helahoidon blogin pääsivulle kaikkien luettavaksi.

Osien kirjoittajat eivät tekstistä käyneet ilmi, ja hetihän siitä sai aiheen marista VRK, vaikka heidät kyllä sai näkyviin PA: n laittamasta linkistä. PA oli ihmeen suopealla tuulella ja ”palveli” laumaansa laittamalla kirjoittajat ja heidän kirjoittamiensa osuuksien määrän näkösälle vielä tähänkin. Nyt vihdoin taisivat kaikki olla tyytyväisiä.

Kun pari postaajaa oli vielä räytynyt ”lemmentuskassa”, saatiinkin tämä postausviikko päätökseen, ja on aika kurkistaa uudelle viikolle. Hyvä, siellä onkin vain kuusi postausta, tuumii Kärpänen ja hykertelee tyytyväisenä laihoja sääriään.