Kärpänen nousee siivilleen ja alkaa lennellä ympäri huonetta huhuillen äskeisiä vieraitaan, joista ei näy enää jälkeäkään. "NKK! Punahelma! Mihin te hävisitte? Hyvä on, saitte minut hereille höpötyksillänne ja aneluillanne. Ja vaikka en uskokaan olevani mitenkään korvaamaton sen paremmin blogissa kuin muualla, suostun lähtemään tarkkailukierrokselle blogimaailmaan, mutta sitä en takaa, että siltä reissulta mitään mielenkiintoista tai yleishyödyllistä raportoitavaa irtoaa. Kunhan nyt käyn lentelemässä."
 
Tuskin on se ennättänyt sanomisensa sanoa, kun huoneen ovi jo lennähtää auki niin, että saranat ovat vähällä irrota, ja punahelma pyyhältää sisään helmat heiluen ja korkokengät kopisten. Kädet ojossa iloisesti hymyille hän lähestyy Kärpästä. "Voi, Kärpänen! Arvasinhan minä, että sinuun voi luottaa. Kirjoituksesi ovat aina olleet teräviä havaintoja ja hienoa sanankäyttöä ja ovat usein innoittaneet myös kommentoijia kastamaan kynäänsä virtuaalisessa musteessa. No, joskus he tietenkin ovat innostuneet hiukan liikaa, mutta sellaistahan sattuu kaikille ja kaikkialla. Tällä kertaa niin kirjoittelu kuin kommentointikin varmaan sujuu hyvin, ja kaikki saamme nauttia hienoista postauksistasi.”
 
Punahelma on niin tohkeissaan asioitten saamasta uudesta, joskin kovin toivotusta käänteestä, että hän tanssahtelee ympäri huonetta, laulaa rallattelee ja yrittää vetää myös huoneeseen juuri astuneen KuvaKuvankin mukaan piirileikkiin tarttumalla tätä käsivarresta. NKK hätistää nopealla käden ravistuksella punahelman kauemmaksi ja lähestyy nyt Kärpästä arvokkaasti astellen.
 
”Voi, Kärpänen! Minulle on suuri kunnia, että suostut taas astumaan matalaan majaani, siis tässä tapauksessa Noituuksia :)  -blogiin. Tällä kertaa annan sinulle täysin vapaat kädet vai pitäisikö sanoa siivet, ja saat kirjoitella postauksiasi mistä haluat, miten haluat ja juuri niin kauan kuin haluat. Tärkeää on nyt vain se, että blogia päivitettäisiin ainakin muutamia kertoja viikossa. Palaan kyllä itsekin sorvin ääreen myöhemmin, mutta nyt en sinne kerta kaikkiaan ennätä. Joten suuret kiitokset sinulle tästä myötämielisyydestä yhteistyöhalukkuudesta!
 
Senkin lupaan, etten enää laita blogia salasanan taakse, vaan pidän sen julkisena ja kaikille avoimena foorumina. Nythän on oikeastaan pakkokin toimia niin, sillä tutkijoiden yllättäen ilmennyt kiinnostus Noituuksia :) -blogia kohtaan vaatii sitä.”
 
Syvään Kärpäsen suuntaan kumartaen NKK poistuu punahelman suuntaan yrittämättäkään kiitollisuuttaan osoittaakseen tarttua sen paremmin Kärpäsen siipiin kuin sen sääriinkään. NKK tietää, ettei Kärpänen välitä sellaisesta. Se tekee työn, jonka on luvannut tehdä ja poistuu sitten taas vähin äänin julkisuudesta.
 
Milloin ja millaisten polemiikkien tai kommenttien saattelemana se tapahtuu, jää nähtäväksi. Ei Kärpäsellä itselläänkään ole siitä tietoa. Elämähän on sellaista. Ei tulevasta voi mitään tietää. Ja hyvä niin!