Pekka oli paukahtaa halki innostuksesta. Vihdoinkin alkoi jotain tapahtua. Hän tunsi olevansa kuin salapoliisi, joka nyt oli saanut tärkeän ja tarpeellisen yhteistyökumppanin. Sirkka vaikutti kaikin puolin sopivalta ja ennen kaikkea innostuneelta apurilta. Tästä oli hyvä lähteä kehittelemään suunnitelmaa eteenpäin.

Vaikka oli jo myöhä, ei Pekka tuntenut väsymystä. Viime päivien tapahtumat pyörivät yhtenä mylläkkänä hänen mielessään. Oli vaikea saada kiinni oikein mistään. Pettymys Liisan suhteen tunki vielä kovasti pintaan, eikä uusi innostuksen aalto Sirkan myötämielisyydestä pystynyt sitä kokonaan hälventämään.

Pekka yritti suunnitella viikonlopun tapaamista Sirkan kanssa, mutta yhä uudestaan nousi Liisan kuva hänen mieleensä ja ajatukset palasivat lauantai-illan tapahtumiin, jolloin hän oli huomannut sormuksen Liisan sormessa. Aina sen muistaessaan valahti Pekka kuuman hien valtaan ja sydän alkoi lyödä tiuhemmin. Sirkan kuva häipyi jonnekin taustalle, kun Pekka puolihorteessa oli kuulevinaan Liisan ivallisen naurun korvissaan.

Aamuyöllä edelleen valvoessaan päätti Pekka nousta ylös. Jonkinlainen alustava suunnitelma oli kehittynyt hänen päässään. Hän päätti kirjata sen oikein muistiin ja tarpeen tullen tehdä siihen sopivia korjauksia. Kun kello näytti töihinlähtöaikaa, nuokkui väsynyt Pekka tietokoneen äärellä, mutta sen muistiin oli nyt tallennettu tulevien päivien tapahtumarunko. Tuskin kaikki aivan noin sujuisi kuin Pekka oli suunnitellut, mutta olipahan nyt jotain konkreettista edes olemassa.

Paljon riippuisi nyt Sirkasta ja hänen suhtautumistavastaan. Oikeastaan voisi Pekka pyytää Sirkkaa tekemään oman toimintasuunnitelmansa. Niitä voitaisiin sitten yhdessä vertailla ja kehittää edelleen, kun tavattaisiin. Keksittyään tämän oivallisen ajatuksen Pekka virkistyi. Sen hän tekisikin. Mutta nyt ei siihen ollut aikaa. Nopeasti vain työpaikalle ja siellä omaan työhuoneeseen kehittelemään suunnitelmaa eteenpäin. Ja prepaid-liittymäkin olisi tänään hankittava. Pekka päätti ruokatunnilla käydä sellaisen ostamassa. Sitten hän voisi soittaa Sirkalle...