Mää muistelen, että ku me oltiin naimisissa, niin yks ainut juhannus vietettiin kotona. Se oli sellanen kerta, ku ukon selekä oli niin kipeä, ettei se pystyny lähtemään mihinkään. Olin minäkin joskus ollu sairaana juhannuksen aikaan. Kerran mut oli muutama viikko aiemmin leikattu, mutta ei se mitään meinannu. Saareen vaan ja veneen kans painimaan.

Ja vaikka laps oli just hauvattu juhannuksen alla, niin ei sekään ollu mitään. Sillon mentiin sille vanhalle mökille. Mää olin niin maassa enkä pystyny mihinkään ja palijo mieluummin olisin ollu kotona. Mää en voinu aatella mitään muuta ku kuollutta lasta. Ei musta ollu seurustelemaan muijen ihimisten kans. Ku siltä reissulta palattiin, tuntu tosi lohuttavalta mennä käymään hauvalla ja olla lähellä lasta.

Mutta nyt mää vietin jo viijennen juhannuksen iliman entistä ukkoa. Täytyy kyllä sanoa, etten oo kaivannu entisiä juhannuksia tippaakaan. Tänä juhannuksena mää olin tyttären luona. Kanat taapersi pihassa ja vanha koira paimensi niitä ku paimenkoira ikään. Mää sain hakea munia kanojen pesistä ja päästää ne aamulla ulos tarhaan tepastelemaan.

Syötiin hyvää ruokaa, paistettiin lettuja, pelattiin mölökkyä ja kuunneltiin tyttären poikaystävän saksofonin soittoa. Ilima oli ku morsian, ja oli tosi kiva kömpiä puolen yön aikaan pihaan pystytettyyn telttaan nukkumaan. Aamuyöstä pellolla pesivät joutsenet lensi järvelle varmaanki syömään. Komeasti ne toitotti mennessään ja takasi tullessaan. Naakat huuteli kimeästi kans aamulla ja luonto oli lähellä.

Kokolla me ei käyty. En tiijä, oliko sellaista lähitienoilla. Mutta mää ku oon kotosi pääsiäiskokkojen seuvuilta, nii emmää osaa juhannuskokkoa kaivatakaan. Se ei musta ees kuulu juhannukseen. Juhannustaikojakaan ei tarvinnu tehä, vaikka kukkia kyllä ois ollu vaikka miten montaa eri sorttia tarijolla.

Kyllä se niin vaan on, että nyt juhulittu juhannus oli yks mun elämän paraista juhannuksista. Emmää muista, että ois näin hyvää keliäkään ollu muina juhannuksina, ei ainakaan koko juhannuksen ajan. Nyt on mukava taas palata arkeen, ku lomaki vielä jatkuu!