Mutta vielä oli muutama kommentti jäljellä. VV, joka ensimmäisten joukossa oli kiirehtinyt vastaamaan arvuutteluun arvuuttelulla, palasi nyt uusien vastausten kanssa takaisin. Alkuhötäkässä oli häneltä jäänyt kokonaan kaksi ensimmäistä kuvaa noteeraamatta, mutta nyt halusi hän sanoa sanasen niistäkin.

Ensimmäisen kuvan vastaus seuraili samoja linjoja, joita oli saatu kuulla jo aiemmin ainakin parissa kommentissa. Jotain oli johonkin jätetty ja sinne oli sitten joku käynyt vielä jättämässä jotakin. Toisen kuvan vastaus taas oli varsin tyypillistä VV: a. Sen vähän, mitä Kärpänen mistään ymmärsi ja osasi? tulkita, oli VV kovinkin kiinnostunut alapäähuumorista ja kaksimielisyyksistä.

Nytkin hänen mielikuvituksensa näki kuvassa suomalaisen aivan muilla kuin leipomuksillaan kuuluisaksi tulleen leipurin näkemyksen nurin kellahtaneesta kahdeksanjalkaisesta. KHÄ: ltä ei VV: n arvailu siunausta saanut kummankaan arvauksen osalta. Mutta siunaamattomuus oli taas niin ympäri pyöreästi esitetty, että sen nyt saattoi jokainen ymmärtää itse haluamallaan tavalla.

Mutta vielä tuli arvailemaan aivan uusi yrittäjä, vaikka itsekin arveli, että kaikki toiset olivat jo arvanneet oikein. Hän tarjosi aivan uutta näkemystä ensimmäiseen kuvaan. Muut taas olivat samansuuntaisia kuin muidenkin arvaukset: yhtä oikein tai väärin.

Mutta sitten ”alkoi polttaa” lähes kirjaimellisesti. PPHH: llä taisi olla sisäpiiritietoa asioista, joiden parissa KHÄ oli viime aikoina puuhastellut. Hän osui arvauksessaan koko lailla oikeaan ja sai KHÄ: n vihdoinkin paljastamaan salaisuuden. Vastaus kirvoitti muitakin virtuaalikyniä kommentoimaan. AMP kehitteli asiasta oikein sarjan uusia oivalluksia.

Valitettavasti KHÄ on poistanut oman vastineensa AMP: n oivallukseen, joten nyt jää ainakin Kärpänen ikuisen uteliaisuuden valtaan ja vangiksi, kun ei saa tietää, mitä yhtä loistavaa ajatuksen juoksua kuin AMP: lla on poistettu. Mahtaneeko saada uteliaisuudeltaan edes unta, ressukka!

PPHH oli kuitenkin vähän toista mieltä AMP: n oivalluksista ja sanoikin sen. Myös AVK pysyi edelleen omassa kannassaan. Mitäpä sitä nyt kaikkien tuulten mukana liehahtelemaan. Hän tivasi KHÄ: ltä myöntymystä näkemykselleen ja saikin jotain sen tapaista, kuinkas muuten. Niin että myös AVK saattoi olla varsin tyytyväinen vähän joka asiaan. Arvailu päättyi näihin auvoisiin olotiloihin.

Postailuviikko kuitenkin jatkui. PA oli palannut sukuloimasta ja toi terveisiä kaukaa ulkomailta. Asia ei jaksanut kovin monia innostaa kommentoimaan, joten siirrytään eteenpäin.

Seuraava postaus oli harvoin kirjoittavalta PM: ltä. Hän oli kovin nostalgisissa tunnelmissa erään kauan kadoksissa olleen ja nyt yllättäen löytyneen videon vuoksi. Ensimmäisenä ehti tuntojaan kommentin muodossa tilittämään UPK, mikä ei kovin suuri yllätys liene kenellekään.

Seuraavaksi osui paikalle AVK. Vaikka kukaan ei ollut kysynyt tai pyytänyt, antoi hän ”ylimääräistä” tietoa videoon liittyen. Tarkoitus oli varmasti aivan vilpitön, mutta ainakin Kärpäsen mielestä vähintäänkin kyseenalainen. Kärpäsellä on nimittäin sellainen käsitys, että yleensä ihmiset itse laittavat esille sen, minkä haluavatkin toisten tietoon saattaa.

Ainakaan se itse ei pidä siitä, että joku ”täydentää” sen kertomia asioita tai tietoja varsinkaan, jos ne ovat jollakin lailla henkilökohtaisia ja yksityisyyteen liittyviä. Toki tässä yhteisössä sekin ”taito” osattiin monellakin suunnalla, ja sitä käytettiin surutta hyväksi, jos sen avulla oli saavutettavissa vaikkapa jotain omaa hyötyä.

Postaaja ei asiasta kuitenkaan tainnut pahastua, eikä se toki asiaa tunteville mikään salaisuus ollutkaan. Mutta jotenkin ei vain istu Kärpäsen pirtaan tällainen ”hyvä veli” – tyyli. AMP jatkoi muutaman kommentin verran hiukan samaan tapaan kuin AVK kertoillen omia kokemuksiaan noilta ajoilta.

Sitten kommentoi VRK. Hän oli usein ennenkin tuonut esiin sen, ettei voinut sietää erinäisiä ihmistyyppejä. Saatuaan sen sanotuksi ”julkaisi” hän sitten oman hoitosuunnitelmansa. Huh, huh, huoahtaa Kärpänen. Jokohan on kaikki paikat korjattu?

Postauksessaan oli PM kiitellyt joitakuita naispuolisia kannustajiaan. Heidän joukossaan oli mainittu myös KHÄ. Tämä ei kuitenkaan muistanut enää, mitä silloin oli sanonut. Se ei kuitenkaan ollut tärkeintä, vaan ajatus. Niin sitä pitää!

Sitten puhui TiHe, joka usein katseli asioita kuin korkeammalta tasolta (Kärpäsen huom!). Nytkin hän näki elämän vastoinkäymiset ja ns. väärät valinnat pelkästään opinkappaleina elomme polulla. Yhteisiä tuttujakin postaajan kanssa löytyi.

Lettuilija oli myös laittanut pillit pussiin mökkeilyn osalta. Nyt oli aikaa tännekin kirjoitella. Hän heitti myös ilmoille ajatuksen, että postaaja voisi yrittää järjestää yhteisen tapaamisen, kun joka kerta oli aiemmista kokoontumisista laistanut. Ilmeisesti tämä siis oli ilmoittautunut mukaan, mutta sitten joku oli syönyt eväät, eikä häntä paikan päällä nähtykään.

Ei postaaja suoralta kädeltä ehdotusta tyrmännyt, mutta arveli, että paikka oli liian kaukana kaikesta. Rintamailta ei porukkaa tänne saisi houkuteltua. Siitä oli kokemusta jo aktiiviuran ajoilta. Tuskinpa ajat ja tavat niistä ajoista olivat mihinkään muuttuneet.

Sitten postaili guru. Hänen digiboxinsa oli reistaillut, ja nyt se oli saatettu huoltomiesten hellään huomaan, jossa sen arveltiin viipyvän hyvän tovin. Tähän mennessä tuota hoivaa oli kestänyt jo lähes viikon. Nyt guru ilmoitti, että laite olisi myynnissä huollosta palattuaan, samoin tv-vastaanotin, joka oli ihan taulumallia. Vielä hän pähkäili sitä, onko viestintävero tosiaankin maksettava, vaikkei telkkaria omistaisikaan. Tähän mennessä asia lienee jo gurullekin selvinnyt: maksettava on.

KHÄ: llä oli tietoa asiasta jo tuolloin. Hän makseli surutta tv-lupamaksua, vaikkei televisiota sanojensa mukaan katsellutkaan. Ilmeisesti hän kuitenkin omisti kyseisen rakkineen ja säilytti sitä asunnossaan. Ja ensi vuonna, siis tänä vuonna (Kärpäsen huom!) ei kenenkään enää itse tarvinnut huolehtia moisen maksun maksamisesta, vaan verottaja piti siitä huolen. Hienoa!

Loput kommentit olivatkin sitten kaksilahkeisten kertomuksia omista kokemuksistaan niin tv-lupatarkastajista, televisio-ohjelmista kuin digiboxeistakin. VRK oli kehittänyt oikein oman teorian, jossa hän vertasi digitaalista lähetystä luodin lentorataan. Haa, tuostahan saisi aikaan vaikka väitöksen, niin oli tarkkaa ja perusteellista VRK: n selonteko (Kärpäsen huom!).

Vielä on viikolla jäljellä yksi postaus, mutta sen käsittelyn Kärpänen jättää suosista omaan postaukseensa, ehkä useampaankin. Onhan kyseessä taas KHÄ: n kysely- ja arvuuttelupostaus, johon näyttää kommentteja tulleen useampi kymmen. Hoh-hoijaa, palataan tulille!