Nyt alkoi vahvasti näyttää siltä, että puhuttiinpa mistä tahansa asiasta tai ”ongelmasta”, aina löytyi ratkaisu ja ”varma tieto” lähempää kuin ikinä osattiin aavistaakaan. HHPK ihmettelyyn, miksei hänen jo eilen bittiavaruuteen paiskattu teoksensa vieläkään ollut ilmestynyt reunassa olevaan blogilistaan, oli eräällä kommentoijalla heti tarjolla oikea, kokemukseen perustuva tieto. Tämä eräs oli, kuinkas muutenkaan VRK. Hän ilmoitti varmasti, että selaimen valinnassa oli syy, jos julkaisun ilmestymistä muidenkin luettavaksi saatiin odottaa.

Joopa joo, tuumaa Kärpänen. Vähän samaa tuumasi myös PPHH, joka oitis riensi ilmoittamaan, ettei hänen käyttämänsä ja VRK: n hitaaksi moittima selain mikään hidas ollut. Niin toimi kuin olisi ollut tuli hännän alla (Kärpäsen huom!). Kipujensa kanssa aamuyöstä valvova ja siksi netissä surffaileva (miksi ajankohtaa muuten piti selitellä? Kärpäsen huom!) VRK palasi tarkentamaan, että ainakin hänen koneensa toimi näin. Hänen koneellaan kyseinen selain suostui päivittämään postaukset vasta parin tunnin viiveellä, kun toiset selaimet läväyttivät ne näkyville heti kohta, kun ne bittiavaruuteen oli lennätetty. Jaa, jaa olisikohan ollut ketunhäntiä kainalossa mokomalla selaimella, tuumaa Kärpänen.

Muut kommentoijat eivät korvaansa päivitysongelmalle tässä kohtaa lotkauttaneet, ja niin voitiinkin taas siirtyä arvailemaan, mitä PPHH arvattavaksi oli asettanut. Ties milloin viimeksi kommentoinut arvasi myös. Kovin tuntui kaukaa haetulta tämä arvaus ainakin Kärpäsen mielestä, mutta arvuuttelija johdatteli sen avulla arvaajia eteenpäin, tosin melko laihoin tuloksin.

Nyt saapui taas VRK ihmettelemään, eikö kukaan tosiaankaan ollut arvannut oikein. Hänhän oli oikean vastauksen kajauttanut ilmoille jo ajat sitten. Tällä kertaa vastaus sai myös lopullisen siunauksen arvuuttelijalta, kunhan ensin oli käsitelty vielä paikalle purjehtineen gurun kommentti, jossa hän osui kyllä melko lähelle oikeaa, mutta katsoi asiaa vahvasti suurentavien lasien läpi.

Kirjoittamisesta tai kirjoittamattomuudesta oli guru sitä mieltä, että jokaiselle teki hyvää lepuuttaa virtuaalikynäänsä silloin tällöin. Tauko oli paikallaan, jotta ehtisi ainakin välillä miettiä, mitä olikaan sanomassa. Diplomatiaan taipuvaisena guru otti tässä esimerkiksi itsensä, ettei vain vahingossakaan sortuisi tölvimään muita (Kärpäsen huom!).

(Tähän väliin haluaa Kärpänen sanoa, että aivan kaikki sen kirjoittama ei ole kronologisessa aikajärjestyksessä, vaikka se siihen pyrkiikin. Tämä johtuu lintukodon ja ilmeisesti koko blogin kommentointijärjestelmästä, jossa kommentteihin voi vastata niiden ”sisällä”. Niin,  että jos joku nyt kokee, että hänen sanomisiaan on käsitelty väärässä kohdassa, ei se ole Kärpäsen tahallista ”vääristelyä”, vaan käytännön sanelema seikka.)