Vuoden 4. päivän postaus sai sekin vain kaksi kommenttia, jotka molemmat oli lennättänyt bittiavaruuteen LL 007 ilmeisesti noilla maata kiertävillä lennoillaan. Kumpikin näytti olevan taas videolinkitys, joten kovin kummoisia ei sopinut odottaa. Avatessaan ensimmäisen musiikkivideon oli kärpänen lentää pyrstölleen. Mikä oli LL:lle nyt tullut?

Oliko pää seonnut maata kiertäessä, vai mistä oikein oli kysymys? Vai mahtoiko ranskankielisen laulun sanoma viitata jotenkin niihin moniin vaivoihin, joista LL toisaalla oli kertonut kärsivänsä. Vaikea sanoa, mutta laulu ja laulajan ääni olivat ihania! Kärpänen oikein herkistyi ja kuunteli esityksen moneen kertaan.

Mutta jo varttituntia myöhemmin oli LL:n päänsekoitus mennyt ohi, ja tyyli jatkui entiseen malliin. Tällä kertaa oli asialle laitettu entinen maa- ja metsätalousministeri, jonka väitettiin olevan laulun esittäjä. Vaikea sanoa, onko asia näin. LL oli ilmeisesti kuitenkin taas niin tyytyväinen kuin tyydytettykin. Monillehan nautinnon saamiseen riittää pelkkä kuva tai oma fantasia.

Myös seuraavan päivän postauksen kommentointi alkoi kahdella LL:n videolinkityksellä. Ensimmäinen oli eilisen kauniin ranskalaislaulun toisinto. Sitä kuunteli oikein ilokseen. Toinen taas oli LL:lle luonteenomaisempi valinta, jonka merkitystä ja postaukseen sopivuutta oli yhtä vaikea käsittää kuin aina ennenkin.

Mutta hiukan pisti lukijan miettimään, oliko LL:lla nyt kaikki varmasti reilassa, kun ajatuksenjuoksu ja tunneskaalat noin heilahtelivat laidasta laitaan. No, kärpänen ei ole vastuussa toisten, varsinkaan aikuisten, itselleen vieraitten ihmisten tunne-elämästä, vaikka sellaistakin taakkaa on sen hennoille siiville yritetty tämän tästä sälyttää.

Kolmas kommentti oli taas myrkynkeittäjältä. Sama vähättelevä linja jatkui tälläkin kertaa. On se muuten kumma, että joittenkin on niin kovin vaikea myöntää tuota vähättelyä. Vastikään luki kärpänen jostakin, että ko. kommentoija ei sitten kuuna kullan valkeana ole kärpästä tai tämän tekstejä vähätellyt. Mitä muuta oli tämäkään kommentti?

Lisäksi herää kysymys, miten  kommentoija voi tietää, mitä kärpänen blogiinsa viime aikoina on kirjoitellut (mm. juuri tästä ylentämällä alentamisesta), ellei hän ole lukenut kärpäsen viimeaikaisia postauksia. Se taas ei ole mahdollista, ellei ole saanut NoitaKuvaKuvalta Noituuksia :) –blogin salasanaa. Tälle kommentoijalle ei sitä lukuisista pyynnöistä huolimatta ole annettu, ja silti tuntuu kuin jokainen postaus olisi hänenkin luettavissaan. Miten se on mahdollista? Kuka vuotaa ja miksi?

Loppiaisen ensimmäinen postaus oli asiavirheen korjaus. Aina niin tarkalta Punahilkalta oli päässyt livahtamaan väärä sanamuoto joulutarinaan, ja se piti tietysti korjata mahdollisimman nopeasti. Postauksen sisällöstä huolimatta keräsi sekin kaksi kommenttia. Molemmat taas LL:tä.

Ensimmäinen oli hieno rokkikappale, jota kärpänen ei aiemmin ollut kuullutkaan. Innoissaan se tanssahteli musiikin tahdissa ja nautti rytmistä ja melodiasta. Toinen taas oli loppiaiseen ja Kolmen kuninkaan päivään hyvin aiheeltaan sopiva moderni versio "Kolmen kuninkaan marssista".

Näitä kahta musiikkiesitystä vuoronperään kuunnellessaan ja niiden tahdissa tanssahdellessaan alkoi kärpänen olla jokseenkin varma, että LL oli nyt joko lopullisesti seonnut, tai sitten oli tapahtunut jokin ihmeellinen valaistuminen. Elämä jatkui joka tapauksessa.

Kun joulun ajan tavallisesti ajatellaan päättyvän loppiaiseen, halusi myös Punahilkka lopettaa joulutarinansa juuri silloin. Kärpänen luovutti siis virtuaalikynän Punahilkalle, mutta istahti hänen olkapäälleen tarkasti seuraamaan, mitä Punahilkka lukijoille tällä kertaa tarjoili. Hyvin näytti Punahilkan kynä virtuaalisella paperilla kulkevan, ja kärpänen luki nautiskellen kaunista ja helppolukuista tarinaa. Näkyi Punahilkka lupailevan vielä jatkoakin tarinalleen, kunhan kylmimmät talvipakkaset olisivat takana, ja kevätaurinko pääsiäisen korvilla alkaisi taas lämmittää. Uutta nimeäkin tarinalleen Punahilkka pohdiskeli.

Ei olisi luullut tuollaisten ”jäähyväisten” ainakaan ensimmäisen kommentin kaltaista kannanottoa keneltäkään kirvoittavan. Mutta niin vain kaarsi paikalle taas LL 007 ja linkitti esiin jonkin sortin protestilaulun. Taas oli vaikea käsittää kommentin ja postauksen tai edes kommentin ja postaajan välistä yhteyttä. Punahilkka sen paremmin kuin kärpänenkään ei ole kotoisin pääkaupunkiseudulta, jonka erinomaisuutta laulussa ylistettiin. Tiettävästi myöskään LL ei ole sieltäpäin, joten hankalaksi menee. Mutta ehkä asia on käsitettävä niin, että ”sopiva” varasto alkoi hiljalleen ehtyä ja LL työnsi bittiavaruuteen mitä tahansa moskaa sen kummemmin ajattelematta, jos siihen edes kykeni.

Sitä suurempi ihmetyksen aihe oli LL:n toinen videolinkitys. Kyseessä oli alkuperäisesitys jo aiemmin kuulluista hienoista ranskalaislauluista. Kaunista ja herkkää, kerrassaan. Laulua kuunnellessaan alkoi kärpänen entistä vahvemmin kallistua käsitykseen, että LL oli todellisen avun tarpeessa. Siksi monta kertaa eri esittäjien voimin oli hän jo hätänsä ilmoille parkaissut. Laulun nimi ”Je suis malade” on nimittäin suomeksi käännettynä ”Olen sairas”.

Kauniiksi lopuksi sai Punahilkka vielä kiitokset joulutarinastaan. Tuntuihan se kärpäsestäkin mukavalta.