Nykymaailma on niin täynnä jonninjoutavaa hömpötystä, että luulisi jokaisen saavan siitä enemmän kuin tarpeekseen. Silti lintukodossa vaikutti siltä, että erityisesti tuollainen hömpötys veti kommentoijia puoleensa. Ehkä syynä oli juuri tuo keveys. Asioihin ei tarvinnut paneutua, niitä ei ollut tarpeen miettiä perinpohjaisesti. Riitti, kun sanoi jotakin, vaikkapa luokitteli aiheen ja sisällön kirjainluokituksin, ilmaisi hyväksyntänsä, oli hengessä mukana jne.

Suuri juhla kiireineen ja touhuineen lähestyi lähestymistään. Liekö se sitten aihaeuttanut omaa ahdistustaan joillekin postaajille, kun juhlan kannalta välttämättömiä? töitä yritettiin siirtää eteenpäin tai kaikenlaisin kepulikonstein ne yritettiin jopa poistaa työlistalta kokonaan.

Viikon viimeisenä postauksena oli AVK: n virtuaalimaailmaan sopiva ohje siitä, miten juhlavalmistelut oli hyvä aloittaa. Se oli kevyttä humpuukia, juuri sellaista, johon saattoi yhtä kevyesti kommentoida. Niipä se saikin lähes kaksikymmentä kannanottoa, joista tarkistuslaskennan jälkeen kahdeksan oli AVK: n omia vastauksia kommentteihin. Kommentoijia oli siis varsinaisesti vain seitsemän.

Asia näytti innostavan erityisesti hameväkeä. Ensimmäisenä kiiruhti ihastustaan osoittamaan itse guru. Kommentti ei sisällöllisesti salvannut lukijan henkeä, kuten ei myöskään AVK: n siihen antama vastaus. IVK oli postauksen aihepiiristä aivan yhtä ihastunut. Hän vielä täydensi sitä omilla havainnoillaan. Myös RR nyökytteli päätään hyväksyntäänsä osoittaen, josta hyväksynnästä sai AVK taas uutta puhtia.

Guru palasi miettimään, josko ohjetta voisi soveltaa muuhunkin kuin juhlavalmisteluihin tai pikemminkin niiden laistamiseen. Huolia tuppasi itse kullekin elon poluille kertymään, joten jospa kokeilisi niiden poistoa samaa metodia käyttäen. Ehdotus sai kannatusta muiltakin kommentoijilta, ja myös TKO oli heti valmis käymään juhlavalmistusten kimppuun tätä uutta konstia soveltaen.

PA kehitteli ideaa vielä pitemmälle. Samalla systeemillä voisi kokeilla, jos siten saisi ikuisen penninvenytyksen loppumaan. Yllättäen AVK käsitti PA: n idean taas aivan nurinkurisesti ja ryhtyi toppuuttelemaan tätä rahanpesusta. PA: n pienen tarkennuskommentin jälkeen nousi AVK taas kärryille. Hienosti oli PA oivaltanut. Muutenhan rahojen tuhlaamisen kanssa ei yleensä tullut suurempia ongelmia. Ne sai kyllä siivottua taivaan tuuliin melko helposti, oli AVK: n viisas päätelmä.

KHÄ ei aivan yhtä onnekas ollut siivouspuuhissaan tai sitten hän ei vain osannut ottaa ohjetta yhtä kepeästi kuin toiset kommentoijat. Kansiot hän sai kyllä hävitettyä, mutta niiden sisällöt olivat ja pysyivät kuin täi tervassa. Mutta tuikku murheeseen ja piparia rinnan alle, niin eiköhän tässä selvittäisi. AVK oli sitä mieltä, että KHÄ siivosi liian innokkaasti eli yritti liikaa. Siitä syystä ei varmaan onnistunut.

Kommentointi päättyi suureen viisauteen, jonka sisältöä hyvin harvat luultavasti ymmärsivät. VRK kertoi ensin, että hänen pöytänsä ei ollut tarkoitettu jalkoja varten. Mistä hän sitten yhtäkkiä tuon kinkun ja nousevan/laskevan kuun tempaisi, sitä on asiayhteydestä ainakin Kärpäsen melko vaikea käsittää. Mutta siellä ne kommentissa komeilivat, joten kai VRK itse tiesi, mitä tarkoitti ja sehän se pääasia on!