Miehellä oli mielenkiintoisia harrastuksia. Olen muuten sitä mieltä, että ahkeraa deittailua ja varsinkin tapaamista kannattaa harrastaa jo pelkästään sen tähden, että tutustuu uusiin ja erilaisiin ihmisiin ja heidän elämänpiiriinsä. Minullekin on avautunut monta uutta maailmaa, kun olen juonut kupposen kahvia milloin kenenkin kanssa. Se on kyllä sanottava, että siinä ensimmäisillä ja samalla viimeisillä treffeillä annetut lupaukset harvoin toteutuvat. Miehillä on niin ihmeen lyhyt muisti.

On minuakin luvattu kyyditä milloin moottoripyörällä, milloin lentokoneella ja monilla muilla härveleillä siltä väliltä. Moottoripyöräkyytiä on luvattu todella usein, viimeksi vain joitakin viikkoja sitten. Yhtäkään lupausta ei ole vielä täytetty, ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niitä ei koskaan täytetäkään.

Minäkin olen oppinut suhtautumaan tällaisiin kevyesti heitettyihin lupauksiin kuin veteen piirrettyihin viivoihin. Kun vedenpinta viivan vetämisen jälkeen taas rauhoittuu, lupaus painuu meren pohjaan kuin sitä ei olisi koskaan annettukaan.

Mutta tälläkin miehellä oli siis mukavia harrastuksia. Taisi hänelläkin moottoripyörä olla, jos ei vielä tuolloin, niin ainakin hiukan myöhemmin, kun hän talon ostamisen myötä oli vakiintunut. Hän ei sentään luvannut minua sillä kyyditä maailman ääriin eikä muuallekaan. Välimatkaa oli sen verran.

Mies oli nuoruudessaan harrastanut kitaransoittoa ja osasi sen taidon toki vieläkin. Kaikki lapsetkin olivat hyvin musikaalisia, ja osalla heistä oli musiikki leipätyönä. Miehellä oli eräs kitaramerkki, joka erityisesti oli valloittanut hänen mielensä. Niinpä hän nyt iäkkäämpänä alkoi keräillä kyseistä merkkiä huutamalla netistä ja milloin mistäkin kitaroita itselleen. Lähes joka kerta puhuessamme puhelimessa hän kertoi, että taas olivat huudot tuottaneet tulosta, ja kitaroita oli jonossa odottamassa.

Harrastus ei ollut halvimmasta päästä, mutta kun mikä tahansa vimma iskee, on sitä vaikea taltuttaa. Osittain kitaroiden suuren määrän vuoksi joutui mies talonkin ostamaan, vaikkei se kai ainoa syy ollut. Minä tietenkin sain siitä oivallisen syyn kiusoitella miestä joka käänteessä. Muistin usein mainita, että pitihän nyt jokaiselle kitaralle arvoisensa paikka olla. Tällä hetkellä miehellä on kitaroita ehkä toista sataa. Nyt hän yrittää jo myydä sellaisia, joita on tullut hankittua kaksin kappalein. Myyminen tuntuu kuitenkin olevan paljon vaikeampaa kuin ostaminen.