Ihmeen kauan olikin jo arvailtu, ennen kuin VRK heräsi ja havahtui. Tällä kertaa päätti hänkin aloittaa ”sanailun” puolelta, eikä heti tosikkomaisesti ryhtyä arvailemaan laitteen oikeaa käyttötarkoitusta. Miten VRK yrityksessään onnistui, se jääköön lukijoiden päätettäväksi. Mutta löytyihän sitä vakavahenkistä arvailuakin lopulta: sellaista, missä VRK taas sai osoittaa tietämystään, jonka jo äidinmaidossa oli maaseudun kasvattina omaksunut. Valitettavasti vain taisi tietämys tällä erää olla väärää, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Sitten oli sattua KHÄ: lle oikein emämunaus. Eräs todella harvoin kommentoiva arvaili murresanoja käyttäen ja sai KHÄ: n pään pyörälle. Vihjettä alkoi tulla pyytämättä, kunnes KHÄ sitten äkkäsi, että oli innostuksissaan paljastaa koko asian, vaikka kommentoija oli oikeasta vastauksesta yhtä kaukana kuin itä on lännestä.

Kukaan ei kuitenkaan kiinnittänyt kömmähdykseen mitään huomiota, vaan arvailu jatkui edelleen maaseutuun viittaavin argumentein. VRK intaantui oikein toden teolla tarjoamaan jos jonkinlaista ehdotusta. Myös PPHH oli tuumaillut asiaa puolelta jos toiseltakin. Kiville karahtivat kuitenkin hänenkin ehdotelmansa, samoin AMP: n ilmeisesti Kansanperinteen arkistoon tarkoitetut tulkinnat esineen alkuperästä.

Myös joskus aikoinaan yhteisössä mukana ollut, mutta sittemmin kovan tärinän kanssa sieltä poistunut sanoi mielipiteensä esineestä. Leikkimieliseksi se lienee tarkoitettu, ja sellaisena KHÄ sen ottikin kertoillen omia konstejaan siihen, miten liian innokkaita kosijoita sai hätisteltyä kauemmaksi.

Jo saapui letunpaistajakin arvailemaan. Melkein koko hevosen valjastusarsenaali käytiin ehdotuksessa läpi, mutta kaikki ylen köykäiseksi havaittiin. KHÄ ilahtui kovasti letunkärystä postauksessaan ja kehuskeli lettuilijan hevosalan tuntemusta, mutta joutui toteamaan, ettei nyt aivan oikeaan arvaus osunut. Lettuilijan arveluun, että kysymys oli liian hankala, vastasi KHÄ, ettei se mikään hankala ollut, lisää arvailijoita vain kaivattiin areenalle. Yksi oli kuulemma ylitse muiden, joka olisi tiennyt, mutta eipä ollut mokomaa näkynyt arvailemassa.

Miesväki jatkoi sinnikkäästi arvailuaan. Kun hevonen nyt oli saatu kehiin, yritettiin värkkiä sovittaa niin sen suuhun kuin takapuoleenkin, vaihtelevalla menestyksellä. Olipa VRK: llä ihan omakohtainen kokemuskin esittää tilanteesta, jossa itse olisi jotakin samantapaista apuneuvoa kaivannut, kun mieskuntoisuus ei aivan riittänyt hiukan kireämpinutturaisen neidon suosion saavuttamiseksi (Kärpäsen huom!).

Sitten saapui taas AVK arvailemaan. Vaikka hän heti kärkeen oli ponnekkaasti ilmoittanut, mikä vehje oikein oli kyseessä, korjasi hän nyt lausuntoaan varsin oleellisesti. Ilmeisesti viittaukset hevoseen olivat saaneet hänet toisiin ajatuksiin, ja uusi arvaus oli laitettava tulille. Ei kelvannut postaajalle tämäkään ehdotus, vaan vielä oli hierottava älynystyröitä vastakkain uusien innovaatioiden synnyttämistä varten.

VRK ei luovuttanut vieläkään, vaikka oli mielestään jo kaiken mahdollisen tarjonnut. Vielä yritti hän sovitella kapinetta hevosen kavioon, mutta turhaan. Myöskään AMP ei luovuttanut. Hänelläkin oli tarjota taas uusi innovatiivinen idea, jonka avulla laitteesta oli tullut lähes kuolematon (Kärpäsen huom!). Ei kelvannut sekään arvuuttelijalle, vaikka muuten kertoi viettäneensä rattoisia hetkiä AMP: n arvailuja tavatessaan.

Mutta jo saapui valkeus maailmaan, kun TiHe alkoi arvailla. Arvailulinjalle oli hänenkin sanojensa mukaan lähdettävä, koska ei kuuna kullan valkeana ollut mokomaa kapistusta aiemmin nähnyt. Arvaus osui kuitenkin niin lähelle totuutta, että jo heltisi KHÄ: ltä hyväksyntä, vaikka TiHe vielä koetti muutakin tarjota. Aivan oikeaa sanaa ei vieläkään ollut saatu esiin, mutta mainitut välttivät kyllä. Olihan sentään päästy jo oikeille urille, vaikka kuvauskulma ja –paikka olivatkin muutamia hämänneet onnistuneesti.

Loput kommenteista olivatkin sitten pelkkää huulten höplöttelyä, joiden tarkoituskaan ei ollut sen paremmin viedä asiaa eteenpäin: kunhan itsensä iloksi kommentoijat virtuaalikyniään heiluttelivat (Kärpäsen huom!).