Vaikka aamulla näytti vähä siltä, että pyhäpäivän kelistä tuloo aivan surkea, kävi kumminki justiisa toisinpäin. Iltapäivää kohen sää lämpeni aivan silimissä. Pilivet häipy pois vanhaa taivasta peittämästä, ja mukavan reipas tuuli löyhähteli tuuven vielä aivan kesäkelit mieleen. Ku mää käväsin parvekkeella jotaki toimittamassa, niin mää tämän huomasin, ja sillon mulla pällähti päähän, että on tästä pihalle lähettävä. Muuten tuloo istuttua sisällä koko kaunis ja lämmin kesänen päivä.

Niin mää sitte astun uksesta ulos ja lähin pikku lenkille. Mulle tuli ihan hiki, vaikken lujaa marssinukaan. Naapurin vanharouva istuskeli pihakeinussa aviisia selaamassa, ku mää tulin takasi. Määki menin siihen juttelemaan, ku se on mukava ja ilonen ihiminen. Myö haasteltiin siinä hyvä tovi, mutta sitte mää aattelin, että olin saanu riittävästi raitista ilimaa ja lähin sisälle.

Maanantaiaamuna mää olin päättäny mennä pyörällä töihin. Mutta sitte mulle keräänty taas niin palijo kaikenlaista rompetta mukaan, että päätin sitteki hypätä auton rattiin. Ilimaki näytti aika sateiselta, ja niinhän se taas päivän mittaan ropsahutti kunnon lätäköt maahan. Mutta iltapäivällä ilima muuttu taas aurinkoiseks ja lämpöseks.

Mää lähin käymään vähä asioilla ja siinä mää taas sen kelin muutoksen huomasin. Heitin takin niskaani, ja se oli kyllä ihan liikaa. Mää toimitin monta asiaa. Kävin kellosepällä korijauttamassa yhen lukon. Sitte menin suutariin ja vein sinne korijattavaks repun ja yhet kengät. Toiseenki reppuun meinasin vaihattaa vetoketjun, mutta vaihon hinnalla sais jo uuven repun. Aattelin vielä harkita, kannattaako sitä korijata ollenkaan. Vielä kävin apoteekissa ja sitte oli kaikki asiat sillä kertaa toimitettu.

Mut oli kutsuttu kanataloon syömään. Siellä oli vieraana nyt se irkkutyttö, ja talonväki laitteli ruokaa. Menin tietysti mielelläni, ku aina on niin mukava syyvä, ku on useampi syömämies. Siellä tarijottiin vihireää salaattia, täytettyjä kesäkurpitsoita ja lihansyöjille oli lihavartaita.

Perunoita ne ei ollu muistanu keittää, vaikka pelto aivan pullisteloon niitä. Mutta kyllä noissaki oli riittävästi syömistä. Jäläkiruuaks oli vielä krillattuja panaania, joien sisälle oli laitettu suklaata. Hyvät oli pöperöt ja maha tuli liianki täyteen sapuskoista. Kohta ruuan jäläkeen mää lähinki sitte kotiin, ku aamulla oli taas töihin nousu.

Tästä päivästä huomas heti aamusta, että lämmin tuloo. Mää innostun lähtemään pyörällä töihin. Vähä oli sumusta ja kostean tuntusta, mutta yheksään mennessä oli taivas jo pilivetön, ja lämpötila nousi ihan kohisemalla. Tänään oliki vähä tavallisuuvesta poikkeava työpäivä. Kaikki meni mukavasti ja kaikilla oli mukavaa.

Illansuussa mää innostun lähtemään ulos. Menin ensin hautuumaalle, ku en oo siellä pitkään aikaan käyny. Kukkia mulla ei ollu malijakkoon, mutta kynttilän otin mukaan, että laitan sen palamaan lyhtyyn. Muistin ottaa tulitikutki, mutta lootassa oli vaan muutama huono tikku jälellä. Niin siinä kävi, että neki vähäset katkeili tai eivät syttyneet, ja niin jäi kynttilä sytyttämätä, ku tikut jo loppu.

Mää olin varannu muovikassin mukaani, ku aattelin samalla katella vähä sieniä. Huonosti oli sieniä, vaikka vettä on kyllä tullu ku aisaa monena päivänä. Muutaman pienen rupukan löysin sellaisista paikosta, joita oon pitäny ihan varmoina mestoina. Näky siellä joku muuki kulukevan muovipussi käsissään, niin että ihimekös sitte, jos sienet on vähissä.

Nyt on pihalla jo ihan pimeää, ku tästä ikkunasta kahtelen. Huomenna on täyven kuun aika.Kesä alakaa kallistua syksyn puolelle. Semmosta se on, joka vuosi!