Aikanaan Mikko sitten valmistui teknikoksi ja alkoi haeskella töitä omalta alaltaan. Työpaikka löytyikin Etelä-Suomesta eräästä paperitehtaasta. Muutettiin taas uudelle paikkakunnalle. Siskokin oli hakeutunut opiskelemaan. Hän alkoi lukea lakia avoimessa yliopistossa. Jossain vaiheessa Sisko opiskelujensa takia muutti pääkaupunkiseudulle asumaan. Mikko jäi asumaan yhteiseen kotiin. Avio-onni ei tainnut enää aivan kukkeimmillaan olla, kun tällaiseen ratkaisuun päädyttiin. Avioerosta oli puhuttu jo usein, ja kohta se pantiinkin vireille.

Mutta taas nosti Mikon mustasukkaisuus päätään. Hän oli jostakin onkinut tietoonsa, että Sisko tapaili opiskelupaikkakunnallaan toista miestä. Sen nyt ei olisi suuri synti pitänyt olla, kun Mikko itse aivan julkisesti seurusteli jo uuden naisen kanssa. Mikolle se oli kuitenkin erinomainen kiristyskeino omaisuutta jaettaessa.

Eräänä viikonloppuna ilmestyi Mikko yllättäen omilla avaimillaan Siskon kotiin. Sisko itse ei ollut silloin kotosalla, jolloin Mikko ”piiloutui” toiseen huoneeseen. Jonkin ajan kuluttua saapui asuntoon myös Sisko seuralaisensa kanssa. He eivät tietenkään tienneet salakuuntelijasta mitään, mutta Siskon kertoman mukaan ei mitään kummempaa heidän välillään tapahtunutkaan.

Mikko sen sijaan muisti asiat myöhemmin aivan toisin, ja ovelilla tempuillaan sai avioerossa keploteltua itselleen suuren osan yhteisestä omaisuudesta. Sisko kilttinä ihmisenä ei halunnut riidellä, vaan tyytyi siihen, mitä Mikko hänelle antoi.

Avioero koitti siis aikanaan. Tuohon aikaan sen sai hiukan nopeammin, jos jommallakummalla oli tuoda oikeuteen todistaja, joka suostui todistamaan aviorikoksen. Mikolla sellainen oli, ja pian olivat niin Sisko kuin Mikkokin eronneita ihmisiä: Mikko jo toista kertaa.

Nyt luuli Mikko löytäneensä elämänsä naisen. Pirkko oli häntä lähes kaksikymmentä vuotta nuorempi opiskelijatyttö, ja Mikon mielestä täydellinen rakastajatar. Valitettavasti vain pelkkä seksi ei riittänyt kovin pitkälle, sillä Pirkko oli myös sairaalloisen mustasukkainen, ja aiheutti mustasukkaisuuskohtauksillaan monia kiperiä tilanteita.

Nyt sai Mikko maistaa omaa soppaansa. Kerrankin pariskunnan ollessa Lapissa kalastusreissulla yhdessä sukulaisperheen kanssa, tarttui Pirkko mustasukkaisuuksissaan puukkoon. Hän ei voinut sietää sitä, että edes leikkiä laskettiin muista naisista. Mihin olisi Pirkko puukkonsa upottanut, kuka tietää, ellei Mikko olisi onnistunut saamaan sitä pois hänen kädestään. Siinä rytäkässä meni Mikon olkapää kuitenkin pois sijoiltaan, ja silmäkulmaan aukesi ammottava haava, jota piti lähteä sieltä tiettömien taipaleitten takaa ompeluttamaan ja kokoon kursimaan.

Niin rajusti rakastivat siis Pirkko ja Mikko toisiaan…