Markun töiden oli määrä virallisesti alkaa vasta vuodenvaihteen tienoilla, mutta tehtaassa oli hänelle tarjolla töitä heti, sillä joulun alla monet pitempään töissä olleet perheelliset miehet halusivat pitää vapaita ja lomia, joita he olivat säästelleet juuri tätä varten. Järjestely sopi Markulle erinomaisesti, sillä hänellä oli kova hinku päästä ansaitsemaan ja samalla vähän näyttämään Sirkalle, että kaupunkiin muutto oli kannattanut.

Niinpä heti, kun vähäiset tavarat oli saatu paikoilleen ja elämä muutenkin vähän alkuun uudessa kodissa, joka käsitti huoneen ja pienen keittiön ja vessan, lähti Markku tehtaaseen. Siellä painettiin kolmivuorotyötä, joka kyllä toi rahaa, mutta aiheutti samalla sen, että nuoren perheen elämä alkoi olla täynnä riitaa ja epäsopua.

Yövuorojen aikaan olisi Markku halunnut nukkua päivisin, mutta se oli käytännössä lähes mahdotonta, kun pikkuinen Esko leikki ja jokelteli asunnossa ymmärtämättä, että isän uni häiriintyi. Lukemattomat olivat ne kerrat, kun Markku silmät vihaa leimuten ryntäsi ylös natisevasta hetekasta antamaan pojalle tukkapöllyä tai sivaltamaan pikkuista vyöllä, kun ei tämä ”totellut” ja pitänyt suutaan kiinni. Siitä seurasi tietenkin kahta kauheampi huuto ja itku, ja vähäisetkin unenrippeet  karisivat Markun silmistä.

Sirkka koetti parhaansa mukaan järjestää niin, että oli Eskon kanssa vaikka ulkona niihin aikoihin, kun Markku halusi nukkua. Mutta kaksoset kasvoivat mahassa, eikä synnytykseen ollut aikaa enää kuukauttakaan. Vieraassa paikassa ei ollut yhtään ihmistä, jonka luokse Sirkka olisi Eskon kanssa voinut mennä, tai jota hän olisi voinut pyytää apuun. Lisäksi joulukuu oli tuona vuonna ennätyksellisen kylmä, joten pienen lapsen kanssa oli mahdottomuus oleilla ulkona tuntikausia.

Usein Sirkka itki kovaa kohtaloaan ulkona yrittäessään ison mahansa kanssa pysytellä vikkelän Eskon perässä. Hän tunsi olevansa kaikkien hylkäämä, sillä Markulle hän ei voinut hätäänsä purkaa, ei myöskään vanhemmilleen. Kun hän joskus yritti vihjailla Markulle, ettei tahtonut millään jaksaa, piti Markku häntä vain laiskana ja kiittämättömänä. Miten Sirkka kehtasi valittaa? Mikä Sirkan oli ollessa, kun sai olla kotona tekemättä mitään! Markku sen sijaan tässä kovilla oli tehdessään raskasta kolmivuorotyötä huonoin yöunin.

Jos Sirkka joskus mainitsi, ettei ollut halunnut tällaista, vaan kaikki oli Markun ideaa, kehotti Markku pilkallisesti Sirkkaa palaamaan takaisin vanhempiensa luokse. Sittenpä pääsisi eroon tästä kurjuudesta ja saisi elellä laiskana vanhempiensa passattavana…