Saatuaan Kertulle osoittamansa viestin valmiiksi ja lähetettyään sen huomasi Pekka saaneensa postia myös sekä Kirstiltä että Sirkalta. Kirsti ilmoitti kohteliaasti mutta suoraan, ettei halunnut olla missään tekemisissä sen paremmin Pekan kuin tämän asiankaan kanssa. Hän oli näillä sivuilla etsimässä itselleen tervejärkistä elämänkumppania, ei mitään kuviteltujen rakkauksien perään haihattelevaa, mielenterveydeltään selvästi laidasta laitaan ailahtelevaa sekopäätä, jollainen Pekka hänen mielestään ilmiselvästi oli.

Myöskään hän ei katsonut itselleen kuuluvan sekaantua kenenkään tuntemattoman elämään ryhtymällä levittelemään tästä ties mitä perättömiä juttuja. Sillä mistä saattoi tietää, että Pekka puhui totta? Ehkäpä tämä vain kostomielessä oli liikkeellä saatuaan Liisalta rukkaset. Ja vaikka Pekan väitteet olisivatkin tosia, ei Kirsti halunnut sotkeentua moiseen juttuun millään tavalla. Hän kehotti Pekkaakin luopumaan suunnitelmistaan, ettei saisi poliiseja peräänsä, kun Liisa tai joku muu tekisi ilmiannon perättömien ja loukkaavien juttujen levittelemisestä.

Kirstin kohdalla tuli siis vesiperä, mutta vielä oli jäljellä Sirkka. Vuoroin kylmän, vuoroin taas kuuman hien vallassa Pekka aikaili Sirkan viestin avaamista. Mitä hän sitten tekisi, jos Sirkkakin sanoutuisi yhteistyöstä irti? Olihan toki vielä Kerttu, mutta aina olisi parempi, jos yhteistyötahoja olisi useampia. Nyt ei kuitenkaan auttanut muu kuin tarttua vain rohkeasti härkää sarvista.

Silmänsä sulkien Pekka klikkasi auki Sirkan viestin ja ryhtyi lukemaan sitä. Rivi riviltä alkoi hänen toivonsa viritä uudelleen. Sirkka kertoi olevansa viisi vuotta sitten eronnut, 45-vuotias lapseton nainen. Hän etsi luotettavaa ja rehellistä miestä kumppanikseen. Pekka vaikutti Sirkan mielestä miellyttävältä ja varteen otettavalta mieheltä. Ikävää, että tämä oli joutunut tuollaisen syöjättären uhriksi. Jos Pekka ja Sirkka tapaisivat, olisi Sirkka valmis auttamaan Pekkaa kaikin mahdollisin tavoin Liisan paljastamisessa.

Pekka oli täpinöissään. Nyt hänellä oli jo kaksi apuria. Tämähän alkoi näyttää lupaavalta. Siitä paikasta Pekka kirjoitti Sirkalle viestin, jossa ehdotti mahdollisimman pikaista tapaamista. Silloin he voisivat hioa tarkemmin strategiaansa. Niin innoissaan Pekka oli, että unohti vallan Sirkan maininneen olevansa kiinnostunut Pekasta muussakin mielessä kuin Liisan kiinnisaamisoperaatiossa. Sirkan kiinnostus tuntui sivuseikalta. Tämä oli Pekalle vain keino päästä rankaisemaan Liisaa. Taaskaan nokkaansa pitemmälle ajattelematta Pekka lähti soitellen sotaan. Eipä aavistanut hän, että seinä tulisi taas vastaan pikemmin kuin hän osasi odottaakaan…