Aamutuimaan lehahtaa Kärpänen tutkailemaan seuraavan viikon saalista. Hurraa! Kirjoituksia on vain kolme! Tästä viikosta selvitään äkkiä. Ehkä sentään voisi vilkaista myös kommentteja, jotta jotakin kerrottavaa olisi, tuumaa se sitten ja klikkaa ensimmäisen kirjoituksen kommentit auki.
Kirjoitus itsessään ei ihmeellinen ollut. Siinä TiHe esitteli pari valokuvaa kesäiseltä pihaltaan, ja ainakin toisesta kuvasta saattoi selvästi päätellä, että sateisesta kesästä huolimatta oli aurinkokin silloin tällöin porottanut kuumasti.

Kommenteissa ei kuitenkaan mitään järisyttävää ollut. Sen saattoi panna taas kerran merkille, että UPK:lla oli kommenttinsa perusteella aivan samantapaisia asioita ympäristössään. Milloinkas hänellä ei olisi ollut. Harvoin kukaan toinen kykeni kirjoittamaan mitään sellaista, mistä hänellä ei jonkin sortin kokemusta, tietoa, luuloa tms. olisi ollut, eikä hän tietenkään piilottanut tietämyksen kynttiläänsä vakan alle (Kärpäsen huom!).
Kuva, joka todisti auringonkin viime kesänä näyttäytyneen, nauratti muutamia.

Ja totta kai piti UPK:n taas päästä osallistumaan toteamalla, että niin nauratti täälläkin ja varmaan myös tuolla. Kärpänen huokaisee. Se tietää, että on aivan turha yrittää ”opettaa” joillekin, että selitetty huumori ja hauskuus ei enää olekaan hauskaa. Ihminen joko käsittää sen itse tai sitten ei. Tässä tapauksessa kaikki opetukset ja neuvot uppoaisivat Kankkulan kaivoon, joten parasta antaa vain olla. Eikä kenenkään, saati lintukotolaisten, neuvominen tai opettaminen ollut muutenkaan Kärpäsen virka ja tehtävä.

Viikon kolmesta postauksesta keskimmäisessä RR pohti taas läntisen naapurimaamme asukkaiden positiivista elämänotetta. Se näkyi kaikessa, niin yhteislaulannassa kuin huippu-urheilussakin. Mistä oma synkkyyteen taipuvainen kansanluonteemme saisi samanlaisen piristysruiskeen? Ei muuta kuin matkimaan, jos ei itseltä oikein irronnut!

Viikko päättyi AMP:n arvuutteluun, joka oli oikein kohdennettu eräälle yhteisön jäsenelle. Siitäkö mahtoi johtua, etteivät muut juuri innostuneet arvailemaan. Keltaista väriä oli taas postauksessa runsain määrin. Mahtoiko se olla AMP:n lempiväri?

Kärpänen lätkäisee postausviikon kannen kiinni ja kurkistaa seuraavalle viikolle. Siitä ei taideta selvitäkään aivan yhtä nopeasti kuin edellisestä viikosta. Kirjoituksia on nimittäin peräti kolmetoista. Yleissilmäyksen perusteella ei viikon anti anna ihmeempiä odottaa, mutta sitten Kärpäsen huomio kiinnittyy siihen, että yhteisön (vara)admin on postannut peräti neljän postauksen verran. Sellaista ei ole tapahtunut aikoihin.

Postausten otsikot eivät sisällöistä juurikaan vihjeitä anna, niin että kaipa ne ja vielä kommentitkin on lueskeltava läpi, jotta jonkinlaisen käsityksen asioista saa. Muita toisia innokkaampia postaajia näyttävät olevan RR kahdella postauksellaan ja AMP samoin kahdella postauksella. Loput viisi ovat yksittäisiä postauksia. Jos jotakin yllättävää haluaisi tässä viikossa nähdä, voisi se olla se, että UPK:n virtuaalikynä ei ole heilahtanut ollenkaan. Liekö kesäterässä vai musteko loppunut?

Mutta asiaan. Maanantain kahden postauksen sarjan aloittaa RR. Hän päivittelee sääoloja ja maamme menestymättömyyttä olympiakisoissa. Myöhemmin illalla on vuorossa VV. Hänen sanomansa on jokseenkin erikoinen, eikä ainakaan Kärpänen käsitä, miten mainittu asia voisi edes olla mahdollinen. Ehkä jotkut sentään ovat käsittäneet, kun kommentteja on tullut runsaanpuoleisesti. Mutta taas kerran on todettava, että postauksen sisältö on kyllä erinomaisesti linjassa VV:n nikin kanssa (Kärpäsen huom!).

VV kertoo, että hänen koneelleen ei pienen yhteisön yhteinen blogisivu enää mahdu. Se vie liikaa tilaa (tätä asiaa Kärpänen juuri ei käsitä), ja kun se muutenkin näyttää vetelevän jo viimeisiään, aikoo hän nyt poistaa koko roskan koneeltaan, sillä hän tarvitsee tilaa tärkeämmille asioille ja sivustoille. Vielä loppuun hyvän ja pitkän syksyn toivotukset niille, jotka mahdollisesti sattuisivat postauksen lukemaan.

Aika moni taisi lukea ja älähtää myös! Mutta ennen kuin ryhtyy älähdyksiä tarkemmin tutkailemaan, tuumii Kärpänen hiukan postauksen sisältöä ja sen mahdollisia tarkoitusperiä. VV kuuluu Kärpäsen mielestä juuri heihin, jotka lähes asuvat virtuaalimaailmassa. Ainakin hän on sellaisen kuvan itsestään antanut. Sellaisella luulisi olevan tietoa myös erilaisten sivustojen toimintaperiaatteista. Toki se, että käyttää paljon konetta tai edes se, että sanoo olevansa jopa alan ammattilainen, eivät takaa sitä, että ymmärrys välittömästi seuraisi jokaista luettu ja sanottua sanaa. Se on tässäkin yhteisössä tullut useita kertoja havaittua (Kärpäsen huom!).

Kärpäsellä ei pienen pienessä päässään paljon järkeä saati tietoteknistä tietämystä ole, mutta sen verran sekin on käsittävinään, etteivät tällaiset sivustot kenenkään koneille pysyvästi jää tilaa viemään. Osoitteet voi tallentaa koneelleen niin halutessaan ja sitten helposti klikata sivuston auki sen sisältöä tutkiakseen. Mutta kun sivustolta poistuu, eivät sen sisältämät asiat jää kenenkään konetta rasittamaan tai muistitilaa syömään. Ne on tallennettu kokonaan toisiin paikkoihin ylläpitäjien servereille. Tietysti myös sisällöt voi lukija halutessaan tallentaa omalle koneelleen, mutta mitähän järkeä siinä mahtaisi olla?