Matkalla takaisin veneelle kysyin mieheltä, mikä oli saanut hänet muuttamaan mielensä tapaamisemme suhteen. Olihan hän viikko sitten tehnyt jo aivan selväksi, ettei käyttäisi puhelinnumeroani, jonka olin hänelle luottamuksellisesti lähettänyt. Mies vastasi, että tutustuttuaan minuun ensin kirjoitusten perusteella, oli häntä kuitenkin jäänyt vaivaamaan, millainen on ihminen, joka kirjoittaa tuolla tavalla.

Muistaakseni deittisivuston surullisen kuuluisa blogi oli tuolloin jo avattu, ja sen blogikirjoituksiahan pääsi lukemaan kuka tahansa. Minäkin olin ehtinyt kirjoittaa sinne jo muutamia kirjoituksia. Ilmaisjäsenyytensä aikana ja sen jälkeenkin oli mies lueskellut kirjoituksiani. Hän muisti aina kehua niitä erityisesti siitä syystä, että ne olivat hänen mielestään niin hyvää suomenkieltä.

Jo viestittelymme aikana oli mies epäillyt, että taidan olla suomenkielenopettaja, kun kieli tuntui olevan niin hyvin hallinnassani. Myös mies itse harrasti kirjoittamista ja oli lähettänyt minullekin hauskoja pikkurunoja kanssakäymiseemme liittyen. Minä vastasin yleensä samalla tavalla, sillä miehen kanssa se tuntui niin kovin luontevalta. Kirjeenvaihtomme oli tosiaankin hyvin antoisaa, kun kumpikin selvästi nautti siitä, mitä teki ja antoi kirjoittaessaan parastaan.

Sitäkin taisin kysyä, mikä kuvattomassa profiilissani oli kiinnittänyt miehen huomion. Olinhan häntä kuitenkin useita vuosia vanhempi ja eronnut, kun hän taas oli naimisissa, vaikka en sitä silloin tiennytkään. Siihen mies vastasi, että juuri profiilitekstini, joka hänen mielestään oli muistuttanut lähinnä manifestia, oli herättänyt hänen kiinnostuksensa. Ihminen ”manifestin” takana kiinnosti.

Näin jälkikäteen on taas helppo nähdä, että muitakin syitä miehen uudelleen heränneeseen tapaamishaluun varmasti oli, vaikka emme koskaan niistä puhuneet. Mies oli lomalla, laittanut ”valheellisen” profiilin deittipalstalle ja seilaili nyt tapailemassa sivuston kautta löytyneitä tuttavuuksia.

Avioelämä kitui, ja deittipalsta tuntui olevan pullollaan mahdollisuuksia. Ehkä kolmen ilmaisen jäsenyyspäivän aikana kertyneet osoitteet ja puhelinnumerot oli kaikki nyt tsekattu ainakin kertaalleen. Minä olin vielä kääntämätön lehti ja kiinnostava sellainen. Kaiken lisäksi putosin kuin kypsä hedelmä miehen syliin. Hulluhan mies olisi ollut, ellei olisi käyttänyt tilaisuutta hyväkseen.