Klaus ja Launo viettää tänään nimipäiviään.

Klaus on miehen etunimi. Klaus on alkujaan saksalainen lyhentymä nimestä Nikolaus. Nimi esiintyy monissa maissa myös muodossa Claus. Klaus on ollut suomenkielisessä nimipäiväalmanakassa vuodesta 1858 ja ruotsinkielisessä vuodesta 2000. Nimi on saanut oman almanakkapäivän, 7. heinäkuuta, sillä se erheellisesti yhdistettiin latinan Claudius-nimeen. Suomessa nimi Klaus on ollut käytössä jo 1400-luvulla. 1800-luvulta vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan 3 613 miestä on saanut nimekseen Klaus. Muodossa Claus nimi on annettu noin 230 henkilölle.

Launo on suomalainen miehen etunimi.Launon nimipäivä on 7. heinäkuuta. Silloin on myös Klaun nimipäivä.Launo on todennäköisesti muunnelma nimestä Klaus, mutta sitä on arveltu myös  Laurentius-nimen vastineeksi. Launoiksi on vuoden 2009 loppuun mennessä nimetty Suomessa lapsia noin 130, joista 2000-luvulla syntyneitä 7.

Mää en tunne yhtään tuonnimistä miestä tai poikaa. Mulla on serkku, jonka nimi on Leuno. Sillä nimellä ei taija olla ees nimipäivää. Muistan, miten äitivainaa aikanaan päivitteli, että kaikellaisia nimiä sitä lapsille annetaanki. Tämä Leuno oli äitin velijen eklikkä mun enon poika. Toisen pojan nimi oli Heino, ja molemmat nimet oli äitin mielestä vissiin vähä liian haaleankuulosia. On ne kyllä minustaki. Mutta eihän se nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä. Sama vanha viisaus käy toteen tässäki kohtaa.