Kun mies nyt jäi kiinni tekosistaan, joita ei kyllä ollut yrittänytkään salata, alkoi hän tietysti puolustautua. Ensin hän sanoi, että koska ennen joulua olin taas kerran ilmoittanut, ettei meidän suhteellamme ollut jatkuvuutta, oli hän itse päättänyt katsella hiukan ympärilleen uusien tuttavuuksien toivossa. Sellaisia olikin löytynyt melko helposti. Nainen, jota mies oli tapaillut jo useamman viikon ajan, oli miehen puheiden mukaan hyvä kirjoittaja, kuten minäkin. Lisäksi hän oli johtavassa asemassa. Huonona puolena oli se, että hän asui kaukana.

Muistan, miten tutustuessamme oli mies sanonut, että esimerkiksi Kuopio lähiseutuineen olisi ehdottomasti liian kaukana, kun ajateltiin mahdollista tutustumista ja seurustelua. Nyt tämä nainen asui kuitenkin juuri sillä suunnalla. En malttanut olla kääntämättä veistä haavassa, kun kuulin sen. Että kaikista maailman naisista mies sitten valitsi hänet, joka asui juuri siellä, mikä alun perin oli tuntunut olevan mahdottoman matkan päässä. Eipä tuntunut matka nyt haittaavan lainkaan.

Mies yritti puolustautua sillä, että kun sopivantuntuinen kumppani löytyi, ei matkalla ollut suurtakaan merkitystä. Eipä kai, tuumailin mielessäni, ja aloitin hiillostamisen. Ensin sanoin, ettei minusta ollut mukavaa eikä sopivaakaan, että mies pyöritti useampaa suhdetta samaan aikaan. Mies aivan hämmästyi. Ei hän ollut muka tullut ajatelleeksikaan, että silloin, kun mitään vakavampaa seurustelua ei ollut käynnissä, ei yhtä hyvin voisi seurustella kevyesti useammankin kanssa. Nythän vasta vähän kartoitettiin tilannetta ja mahdollisuuksia.

Minua suututti miehen asenne. Hän heittäytyi tyhmäksi, vaikka varmasti olimme tästäkin asiasta puhuneet. Minä ainakin olin tehnyt selväksi, että jos tapaisin jonkun, jonka seurassa viihtyisin erityisen hyvin, ja joka muutenkin vastaisi odotuksiani edes joiltakin osin, lopettaisin meidän suhteemme heti. En ryhtyisi säätämään kahden tai useamman miehen välissä. Miehelle minun puheeni tuntui olevan aivan uutta ja hämmästyttävää julistusta.