Tänään on useampi nimipäivänviettäjä, ja siitä erikoinen päivä, että sekä nainen että muutama mies viettää nimppariaan. Sellaisia päiviä ei mun muistaakseni oo kovin montaa alamanakassa. Yleensä on joko naisen tahi miehen nimipäivä, mutta harvon molempien. Tänään kumminki on.

Suvi, Roope, Robert, Robin saa tänään onnittelut ja pullakahavit.

Suvi on suomalainen naisen etunimi. Sen alkuperä on suomen kielen identtinen sana suvi, jolla on useita luontoon liittyviä merkityksiä. Nimeksi sana on otettu merkityksessä kesä.

Roope on suomalainen miehen etunimi. Se vastaa kansainvälistä nimeä Robert, sekä siitä johdettua englantilaista nimeä Rupert.

Nuo alleviivatut jutut mää otin suoraan Wikistä, ku Ajatusten aamiaista ei tarijoilla viikonloppuna. Mutta samasta Wikistä ne selostukset varmaan on sinneki kaapattu. Luulen ainaki niin.

On Suvin nimipäivä, mutta ei tänään mikään hellepäivä enää oo. Ei se kyllä mua mitenkään haittaa. On lupaillu vissiin vähä sateitaki ja sais kyllä mun puolesta tulla. Kaikki kasvas oikeen kohinalla taas. Maajussit tykkäis. Niinhän sitä sanotaan, että kaikki mikä sataa ennen juhannusta, sataa suoraan laariin.

Mää keittelin jo tuossa aamusta vihannessosekeiton. Lupasin tytölle, että keitän ja tuon tullessani. Hyvää siitä tuli, ku pikkusen sitä jo maiston. Kaikenlaisia vihanneksia ja kasviksia mitä ny sattuu olemaan vaan kattilaan ja hyvin mausteita. Hunajaaki vähä lorautin. Nyt pällähti päähäni, että mullahan ois ollu pakkasessa vielä mangoldia. Senki ois voinu laittaa, mutta enpä muistanu. Seuraavalla kerralla sitte. Valakosipulia mulla ei sattunu olemaan, ja se on kyllä puute, mutta ei voi mitään.

Lintujen laulu kuuluu mukavasti ulukoa, ku tässä kirijottelen. Nyt kun on vähä viileämpi, voi taas pitää ikkunoita selällään. Musta on niin mukavaa kuunnella kesän ääniä. Ryystin aamukahavinki parvekkeella. Se on mun mielestä kesässä melekeen parasta. Aikanen aamu lämpösellä ja aurinkoisella parvekkeella kahavikuppi nokan eessä. Ei oo vielä liian paahteista, niin ku sitte keskipäivällä ja iltapäivällä. Mun parvekkeelle paistaa aamuaurinko aika pitkään. Ku se sitte menöö talon taakse, jää parvekkeelle mukava lämpö, mutta siellä ei enää paistu.

Mää en oo vielä laitellu sisäkukkia parvekkeelle, niin ku mulla kesällä on tapana. Jotenki en vaan oo saanu sitä aikaseks. Ja kummää ens viikon jäläkeen lähen reissuun, niin kukas niitä sitte kasteloo, ku mää oon pois. Parvekelasia ei voi jättää auki, jos tuloo sateita ja ukkosia. Jos ne laittaa kiinni, on parveke ku pätsi, vaikkei ihan hellettä oliskaan. Täytyy ny tuumata, mitä teen. Niissä on aina oma hommasa laitella ulos ja taas ottaa sisälle. Vaikka kyllä ne kans muuttaa koko parvekkeen aivan ku toiseks tilaks.