Tutkiessaan susien profiileita pani Punahilkka merkille, että melko moni Susimetsän susista aloitti profiiliesittelynsä valmiista mallista poimitulla lausahduksella: seuraavat määritelmät sopivat minuun… Oman itsetuntemuksensa perusteella tai sen puuttuessa oli joku susi sitten valinnut jatkoksi sanan kaveri, toinen taas mies ja kolmas kertoi rohkeasti olevansa todellinen herrasmies!
 
Punahilkallakin oli ”kunnia” tutustua näihin herrasmiessusiin, vaikka periaatteessa hän ei juurikaan ottanut yhteyttä susiin, jotka mitään muuta kuin valmiita mallilauseita eivät profiiliinsa osanneet laittaa. Mutta näissä susissa saattoi olla jotakin, mikä kuitenkin Punahilkan mielenkiinnon herätti. Heidän pesänsä oli sopivan tai ainakin kohtuullisen matkan päässä Punahilkan kodista, ikä oli kohdallaan, ja tasapuolisuuden nimissä oli Punahilkan mielestä kaikille  annettava mahdollisuus. Ei kaikilla muuten ihan kelvollisilla susilla kuten ei hilkoillakaan ole kirjallinen itsensä ilmaisu se vahvin puoli. Jos taas pääsee itseään esittelemään suusanallisesti, voi vaikutelma olla jo aivan toinen.
 
Eräs tällaisista ”herrasmiessusista” on erityisesti ja lähtemättömästi jäänyt Punahilkan mieleen. Tälle susipolulle Punahilkka osui, kun vasta vähän aikaa oli Susimetsässä koreineen ja punaisine hilkkoineen liikuskellut. Koska tuosta tutustumisesta on kulunut jo niin kauan aikaa, ja lukuisat ovat ne susipolut, joilla Punahilkka sen jälkeen on sipsuttanut, ei hän nyt mitenkään voi muistaa, ottiko tämä Susi ensin yhteyttä häneen vai tapahtuiko se päinvastoin.
 
Joka tapauksessa yhteyttä otettiin, ja punahilkkamaiseen tyyliin kirjoitteluun ei liikoja aikaa tuhlattu, kun jo puhelinnumerot oli vaihdettu ja alkoi soittelu. Heti kohta tuumattiin myös, että tavatakin voitaisiin, kun kuitenkin kohtalaisen matkan päässä asuttiin.
 
Mikä sitten mahtoi olla syynä siihen, että tapaamista ei toimeenpantu siltä tassuttelulta, kuten Punahilkan kyseessä ollen olisi voinut odottaa? Sitäkään ei Punahilkka tarkasti muista. Olisiko ollut vain joitakin jo sovittuja menoja esimerkiksi tuleviksi viikonlopuiksi, niin että aikataulut eivät yksiin käyneet.
 
Mutta vapunaatoksi sovittiin treffit. Niihin oli aikaa kuitenkin ainakin kaksi viikkoa, ellei enemmänkin, joten tutustelua jatkettiin soittelemalla. Kuinka kuumina puhelinlangat sitten hehkuivat, ja polttiko kännykkä korvallisia kummassakin päässä?