Syyskesällä Soile ja mies tapasivat. Se tapahtui julkisella paikalla ja pelkästään kahvittelun merkeissä. Koko kesän kestänyt yhä tiiviimmäksi muuttunut viestienvaihto oli kuitenkin tehnyt tehtävänsä. Ilmassa oli selvästi aistittavissa seksuaalinen vire, vaikka suudelman vaihtamista kummempaa ei tapahtunutkaan. Soile oli kevään ja kesän aikana hoikistunut ja oli nyt kuin pajunvarsi tiukoissa farkuissaan. Tapaamisen jälkeen sai hän mieheltä viestin, jossa tämä kertoi Soilen olevan hänen silmissään himoittava.

Himoittava! Kertaakaan sinä aikana, jonka Soile ja Mikko olivat tunteneet, ei Mikko ollut sanonut himoitsevansa Soilea. Ennemminkin oli hän aina vähätellyt Soilen naiseutta ja tämän fyysistä vetovoimaa, seksuaalisuudesta puhumattakaan. Nyt Soile ymmärsi, että se oli ollut yksi Mikon keinoista yrittää pitää hänet, Soile, epätietoisena omasta viehätysvoimastaan. Sillä tavoin Mikko arveli pitävänsä Soilen ruodussa ja oman määräysvaltansa alla.

Hyvin oli Mikko tavoitteisiinsa päässytkin. Ei Soile mikään kaunotar ollut koskaan ollut, mutta hänessä oli salaista voimaa, joka oikeassa seurassa tuli esiin ja kiinnosti monia miehiä. Elämänkokemus, joka Soilella oli, oli myös muokannut häntä, ja kaikki tuo yhdessä teki hänestä aikuisen, hehkuvan, rohkean, persoonallisen naisen.

Soile iloitsi miehen sanoista, mutta samalla hän tunsi surua siitä, ettei Mikosta, hänen vihitystä miehestään ollut samaan. Jos Soile joskus olisi saanut kuulla olevansa kaunis, kiihottava ja innostava seksikumppani, ei oltaisi ehkä tässä tilanteessa.

Mutta aikaa ei saanut enää kääntymään taaksepäin, eikä Soile sitä totta puhuen olisi halunnutkaan. Hän oli nyt monien kuivien, pystyynkuolleitten vuosien jälkeen saanut maistaa elämää, eikä hän aikonut tuosta mausta enää luopua niin kauan kuin rinta elonmerkiksi kohoilisi.

Ellei Soile vielä aikaisemmin ollut tehnyt tietoista päätöstä sanoa elämälle: "Kyllä, kiitos!" teki hän sen nyt. Seurauksista välittämättä tai ehkä niitä jopa salaa toivoen avasi Soilen kauan suljettuina olleet ovet ja astui elämään.