Päästyään olohuoneeseen oli Pekka vähällä huutaa ääneen. Keskellä olohuonetta seisoi poliisi, eikä mikä tahansa sinivuokko, vaan ilmielävä Liisa pukeutuneena poliisin virka-asuun. Pekka yritti lähteä perääntymään takaisin ovelle päin, mutta Sirkka sulki häneltä tien sinne. Jostain oli Sirkan käteen ilmestynyt musta, kuminen pamppu, jota hän uhkaavasti naputteli pulleaa kämmenpohjaansa vasten huulillaan mairea hymy.

Pekan oli pakko pysähtyä, ja nyt alkoi Liisa lähestyä häntä. Liisa heilutteli kädessään käsirautoja, jotka kilahtelivat ilkeästi vastakkain. Pekka oli aivan kauhun lamaannuttama. Mitä tämä merkitsi? Mitä Liisa poliisin virka-asuun pukeutuneena teki täällä ja kuka oikein oli ”Sirkka”?

Hädissään Pekka vilkuili naisesta toiseen. Ajatukset myllersivät päässä yhtenä myttynä. Yhtään järkevää ajatusta hän ei saanut syntymään, vaan kaikki oli yhtä kaaosta. Epäilemättä kaksikko kuitenkin kohta kertoisi, mitä tämä pelleily merkitsi. Luultavasti oli kyseessä vain Liisan keksimä hauska roolileikki.

Näin Pekka rauhoitteli itseään Liisan yhä lähestyessä häntä ja ”Sirkan” hengittäessä raskaasti aivan hänen selkänsä takana. Jos olisi Pekka osannut aavistaakaan, mitä tuleman piti, olisi hän vaikka millä keinolla yrittänyt ulos huoneistosta. Mutta nyt hän yritti rentoutua, eikä vastustellut lainkaan, kun Liisa aivan hänen eteensä päästyään napsautti käsiraudat hänen ranteisiinsa…