Vielä nopeampaa viestimistä voidaan harrastaa kännykän tekstiviestien avulla. Useimmilla meistä kännykkä kulkee aina mukana, joten viestit tavoittavat nopeasti ja niihin voi myös vastata nopeasti. Ellei sitten käy niin kuin kävi tässä eräänä heinäkuisena päivänä armon vuonna 2011…

Sattuipa niin, että eräs ihminen nitkautti selkänsä vuodetta sijatessaan. No, sellaista oli sattunut ennenkin, joten ei kyseinen ihminen ajatellut ainakaan lääkäriin mokoman pikkuvaivan takia mennä. Varmasti selkä paranisi aikanaan.

Päivä kului iltaan ja selkä oli todella kipeä. Samana iltana olisi paikkakunnan kirkossa ollut kuuluisan käsikelloyhtyeen konsertti. Selkäsairas oli suunnitellut menevänsä sinne ennen selkäkipua ja vielä kivun alettua. Koska konsertti oli kirkossa, lähetti erään kuoron johtaja aina ilmoituksen ja muistutuksen kuorolaisilleen hyvistä konserteista tekstiviestillä. (Yleensä viesti tuli kyllä niin myöhään, ettei konserttiin enää olisi kauempaa edes ehtinyt, ellei itse ollut muistanut sellaista olevan.)

Selkäsairas ei sitten kuitenkaan kyennyt konserttiin lähtemään. Hän ihmetteli hiukan sitä, ettei kuoronjohtaja ollut laittanut asiasta mitään viestiä. Mutta varmaan tällä oli niin paljon muuta touhua näin kesäaikaan, ettei vain ollut ennättänyt tai muistanut. Niin asian täytyi olla. Ihme kyllä yhtään muutakaan puhelua tai tekstiviestiä ei kyseisenä päivänä ollut tullut. No, sattuihan sellaista, ei tämä nyt mitään aivan poikkeuksellista ollut selkäsairaan elämässä, ettei kukaan hänen olemassaoloaan jonakin päivänä laisinkaan muistanut.

Selkäsairas kävi nukkumaan. Puhelimensa hän laittoi äänettömälle yön ajaksi. Vielä odotteli hän kuitenkin yhtä iltapuhelua tai tekstaria, jonka yleensä joka ilta sai. Ei tullut sellaistakaan. Varmaan kyseinen soittaja oli edellisen yön ties mistä syystä valvottuaan ollut niin väsynyt, että töistä tultuaan oli käynyt torkkumaan ja nukkui nyt yhtä soittoa aamuun asti.

Mutta selkäsairas ei saanut unta. Ei sen takia, ettei iltapuheluaan ja hyvänyöntoivotuksiaan ollut saanut, ei. Vaan siksi, että selkä oli niin kipeä, ettei nukkumisesta tullut kerrassaan mitään. Kun nyt aamuun selviäisi, ajatteli selkäsairas tuskissaan. Sitten soittaisi hän lääkärille…