Loput feeniksin videopostaukseen tulleet kommentit keskittyivät sitten lähinnä videon tekniseen laatuun ja testasivat feeniksin joskus melko heppoiseksi todettua huumorintajua (Kärpäsen huom!). Mutta eihän mikään postaus olisi ollut mitään, ellei tietoviisas VRK olisi myös sotkenut lusikkaansa soppaan. Ensin hän harmitteli sitä, ettei videossa näkynytkään lähes ilmielävä feeniks.

Seuraavaan lauseeseen sai hän jo ympättyä tietämystään rakkaan isänmaamme maaperästä ja videolle kuvatuista työkoneista. Kyllä taas viisastuttiin oikein roppakaupalla, jos VRK: n kiemuraisia sanakäänteitä vain ymmärsi. Jotain sentään oli VRK: lle jäänyt epäselväksikin: käyttövoima. Oliko se sitä, joksi hän sen äänen perusteella oli tunnistavinaan?

Maanantai alkoi hätähuudolla. Guru oli nyt vakavissa vaikeuksissa, kun teksti koneen näyttöruudulla pieneni kuin pyy maailmanlopun edellä. Mitä oikein pitäisi tehdä? Nyt ehätti ensimmäisenä neuvojan paikalle TKO, joka usein itse paini monenlaisten eteen ykskaks putkahtavien teknisten ongelmien kanssa. Neuvo olikin hyvä, kunhan guru ensin löytäisi kyseiset näppylät, joita kehotettiin painelemaan. Aikanaan nekin löytyivät, ja elämä jatkui taas isolla fontilla.
Kuten useasti, siirtyi ongelman käsittely myös tavallisen elämän puolelle.

Ohjeita niin leipomiseen kuin muuhunkin elämää rikastuttavaan toimintaan saatiin kuulla vielä loppukommenteissa. KHÄ kommentti oli gurua ja kaikkia muitakin lohduttava sisältäen Kärpäsen mielestä kuitenkin pienen piikin. Kenelle se oli osoitettu, siitä ei Kärpänen arvele mitään, sillä onhan se tälläkin kertaa, aivoton typerys kun on,  saattanut ymmärtää asian aivan nurinkurisesti.

Saman päivän illansuussa kantoi VA vielä huolta vesitilanteesta Suomen eri puolilla ja teki selvitystä siitä niiltä alueilta, joilla itse liikuskeli. Postaus oli suunnattu niin suoraan tiettyyn suuntaan, etteivät siihen ”sivulliset” vaivautuneet kommenttejaan laittelemaan. Tässäkin muuten eräs lintukodon erikoisuus, joka Kärpästä aina silloin tällöin ihmetyttää.

Yhteisöä mainostetaan ja ”puolustetaan” yhteisenä, tiiviinä foorumina, suurena perheenä, johon ulkopuolisilla ei juuri ole asiaa. Kommentointi anonyymina taitaa sentään nykyisin olla mahdollista, vai lieneekö sekään. Silti yhteisön sisällä on aivan selvästi klikkiytymiä, jotka silloin tällöin putkahtavat kaikkien näkyville.

Kärpäsen mielipidettä ei kukaan tietenkään kysy, mutta asiaa seuranneena ihmettelee se suuresti tällaista toimintaa. Useimmat yhteisöläiset kuitenkin tietävät myös toistensa s-postiosoitteet, näin Kärpänen ainakin olettaa. Eikö silloin olisi kohteliasta toisia jäseniä kohtaan hoitaa tällaiset henkilökohtaiset yhteydenotot tuota kanavaa käyttäen? Silloin ei kukaan oikeasti tuntisi jäävänsä ulkopuolelle mistään, kun ei edes tietäisi tällaisista yhteydenotoista.

Mutta eteenpäin! Sateisesta kesästä huolimatta oli omenasato ainakin jossakin päin maata ollut runsas. Nyt kyseltiin helppoja säilömiskeinoja tuolle lääkärilaskua pienentävälle, perisynnin välikappaleena aikoinaan toimineelle herkulle.
Ohjeita alkoikin tulla kuin ”sieniä sateella”, ja yllättäen taas ehti UPK framille ensimmäisenä omine, ahkeruuden perikuvien sivuilta saatuine ohjeineen. Muutkin omenansäilöjät aktivoituivat. Myös AMP osallistui keskusteluun viittaamalla samaan asiaan, johon Kärpänen jo aiemmin viittasi vrt. Pyhän kirjan kertomus).

AMP myös postasi seuraavan postauksen. Aihe ei Kärpästä kiinnosta, joten se sivuuttaa postauksen monine kommentteineen pelkällä maininnalla, vaikka kommenteista olisi ehkä löytynytkin jos jonkin sortin kissanhännänvetoa. Sellaista kun aina tahtoi syntyä, kun yhteisön kaksilahkeiset ”kilpailivat” sen kauniimman sukupuolen edustajien suosiosta.