On kummallista, että vaikka Leena ei ole sanonut vielä sanaakaan, täyttää Kallen varmuus siitä, että ajatukset, jotka hänen päässään sekaisena vyyhtenä mylläävät, tulevat toteutumaan. Kun Leena kohta avaa suunsa, saa Kalle kuulla tuomionsa, joka ei varmaankaan ole mitään mukavaa kuultavaa. Pahimmassa tapauksessa Leena käskee hänen pakata tavaransa ja häipyä koko talosta.

Siiri on nukahtanut kesken syönnin. Tytön hiljainen, tyytyväinen tuhina kertoo, että hänen maailmassaan on kaikki hyvin. Äiti tuudittaa häntä lämpimässä ja turvallisessa sylissään, eikä hän itse tiedä vielä mitään aikuisten välisistä ristiriidoista tai siitä, että isä on hänet hylännyt. Hänelle riittää hyvin se, mitä hän tähän asti on saanut: äidin syli, lämmin maito ja puhdas vaippa.

Leena nousee lapsi sylissään seisomaan. Hän hakee Siirin vaunut heidän uudesta huoneestaan ja asettaa lapsen nukkumaan niihin, sillä hän haluaa pitää tämän nyt lähellään. Jotenkin tuntuu siltä, että lapsi vaunuissaan antaa hänelle voimaa, jota hän tarvitsee alkaessaan kohta keskustelun Kallen kanssa.

Saatuaan Siirin mukavasti vaunuihin Leena istahtaa Kallea vastapäätä. Hänellä on edessään kynä ja paperia, johon hän aikoo kirjata kohta sovittavat asiat. Niin hän on mielessään päättänyt. Kun kaikki on merkitty muistiin allekirjoitusten kera, ei Kalle voi myöhemmin enää muuttaa mieltään tai muistaa eri tavalla. Kalle katsoo hiukan kummissaan Leenaa, mutta ei sano tässä vaiheessa mitään.

”Niin, Kalle”, Leena aloittaa vakavalla ja hiukan vapisevalla äänellä. ”Nyt meidän on päätettävä ja sovittava, miten yhteiselämämme jatkuu tästä eteenpäin, jos se ylipäätään jatkuu. Sinä hylkäsit minut ja Siirin synnytyslaitokselle pari viikkoa sitten. Sen jälkeen hävisit ryyppyreissullesi, jolta eilen palasit. Kuten huomasit, me Siirin kanssa nukuimme viime yön eri huoneessa. Tämä käytäntö jatkuu tästä eteenpäinkin. Vain sellainen muutos siihen tehdään, että me Siirin kanssa muutamme tänään takaisin makuuhuoneeseen, ja sinä nukut tästedes pikkuhuoneessa yksin. En halua, että nukut samassa huoneessa meidän kanssamme.”

Kalle ei sano mitään, tuijottaa vain synkkänä pöytää. Leena jatkaa yksinpuheluaan yhä varmempana. Hän kertoo, että jos Kalle suostuu hänen ehtoihinsa, voidaan avioliittoa hänen puolestaan jatkaa. Ellei suostu, laittaa Leena avioeron vireille jo tänään. Ehtoihin kuuluu muun muassa se, että Leena yksin päättää Siirin kasvatuksesta. Isällä ei ole osuutta siihen. Jos Kalle käyttäytyy väkivaltaisesti jompaakumpaa kohtaan, hakee Leena eroa.

Leena palaa töihin jossakin vaiheessa, kunhan Siiri on hiukan kasvanut. Kalle ei sitä voi estää. Jos Kalle ratkeaa juomaan, ei hänellä ole asiaa kotiin, ennen kuin on selvinnyt. Leena ei aio siivota hänen jälkiään enää koskaan. Lisäksi on Kallen huolehdittava siitä, että rahaa ruokaan ja muihin tarvittaviin asioihin on aina riittävästi. Talon lainat maksetaan ajallaan ja muutkin laskut hoidetaan.

Näin Leena sanelee, eikä Kalle voi kuin kuunnella. Leenan laatima lista on pitkä. Sitä kuunnellessaan on Kallen myönnettävä, että Leena on laatinut sen järkevästi ja kaikkien osapuolten edut huomioon ottaen. Jos Kalle pysyy kaidalla tiellä, on hänen elämänsä melko tasapainoista ja turvallista. Leena huolehtii kodin siisteydestä, ruuanlaitosta, pyykkäyksestä ja kaikista muista kodinhoitoon liittyvistä asioista. Mutta jos Kalle hairahtuu, saa hän tuta sen nahoissaan.

Avioero on viimeinen asia, mitä Kalle haluaa. Hänen maineensa ei kylällä kovin kummoinen ole, joten uuden avioliiton mahdollisuus eron jälkeen on olematon. Sitä paitsi erossa omaisuus jaettaisiin puoliksi. Luultavasti Leena Siirin kanssa saisi jäädä asumaan taloon, ja Kalle joutuisi mieron tielle elatusvelvollisuus taakkanaan. Leena ei myöskään kiellä häneltä kokonaan alkoholia, joten tarjous tuntuu varteenotettavalta.

Hitaasti Kalle nostaa katseensa pöydästä, jota hän tiiviisti on tuijottanut viimeisen tunnin ajan. Hän nyökkää hyväksyvästi ja tarttuu Leenan ojentamaan kynään kirjoittaakseen nimensä sopimuspaperiin. Leena allekirjoittaa paperin myös ja ilmoittaa ottavansa siitä muutaman kopion. Kalle saa yhden, Leenalle jää yksi, ja alkuperäisen sopimuksen Leena tallettaa pankkiholviin.

Kun nimet ovat paperissa, Leena nousee ja ilmoittaa, että nyt saa Kalle alkaa tehdä muuttoa toiseen huoneeseen. Leena haluaa siivota makuuhuoneen perin pohjin Kallen jäljiltä, ennen kuin he Siirin kanssa asettuvat sinne. Mutta ensin saa Kalle siivota sieltä omat sotkunsa…