Saattoihan sen arvata, että postaaja, jolle admin kysymykset oli osoittanut, saapui varsin pian niihin vastaamaan, vaikka jo hyvät syksytkin oli toivotellut. Jotta ei kuitenkaan liian selvästi paljastaisi innokkuuttaan kuulla ja nähdä, mitä mieltä muut olivat hänen ”ilmoituksestaan”, aloitti hän vastauksensa kertomalla, että nyt vielä ihan sattumalta oli tällekin sivustolle vilkaissut. Itselleen ominaiseen tapaansa hän aloitti ”hyvä veli/sisko” -liturgialla. Jos Kärpäseltä kysyttäisiin tuon ilmaisun aitoutta, voisi se siitä joitakin omia tuntemuksiaan kertoa. Mutta nytpä ei kysytty, joten jokainen päätelköön itse, miten ”hyvänä” VV adminia piti.

Sitten hän alkoi tarkemmin kertoilla, mistä kaikesta kenkä nyt oikein puristi. Valmista ei VV odottanut, pois se hänestä, kerta kaikkiaan! Mutta kun kukaan ei ollut edes päiväyksiä monena viikonloppuna vaihtanut, niin se pisti ajattelemaan, että rattaat olivat pahemman kerran ruosteessa. Vai uskalsiko admin muuta väittää? Torvet eivät VV:n mielestä myöskään olleet hänen suunnallaan soineet, vaan niiden törähtelyä saatiin nyt kuulla vallan muualta.

Sama ”ystävällinen” setämäinen rauhoittelu jatkui. VV tunnisti ja tunnusti kyllä lapsellisuutensa, johon admin viittasi. Mutta vanhana ja kaikenlaista nähneenä ja kokeneena kettuna hän ei enää piitannut minkäänlaisesta suosiosta, eikä ainakaan tästä suunnasta osoitetusta. Niinpä niin, saahan sitä sanoa. Totuus taitaa tässäkin asiassa olla hiukan toisenlainen (Kärpäsen huom!).

Seuraavaksi VV penäsi, oliko admin tervehtinyt samalla tavoin niitä muita kahtakymmentäyhtä jäsentä, jotka jo aiemmin olivat älynneet heittää pyyhkeet kehään. Olisihan se tasa-arvoista. Ja sitten seurasi oikein uutisten uutinen. Mitään, huom! ei mitään, provosoivaa ei VV:n ilmoitus poistumisestaan ollut sisältänyt. Jos admin sen siten oli kokenut, niin nyt kannattaisi vilkaista peiliin ja tarkistaa, kenen sieraimista ne herneenversot jo alkoivat työntyä esiin. Ja vielä saatiin lisää ”isällistä” opettamista. Jo ilmaisuun valittu komparatiivimuoto kertoi tarkkasilmäiselle kaiken VV:n asenteesta adminia kohtaan, vaikka sanojen sisältö muuta yritti osoittaa.

VV:n vastaus sisälsi myös pari niin ilmiselvää ristiriitaa, että täytyy oikein ihmetellä, ettei hän itse niitä huomannut. No, kun suuttumus ja loukkaannus saa vallan, on vaikea erottaa metsää puilta. Postauksessaan oli VV Kärpäsen käsityksen mukaan ollut ainakin jollain tavoin jopa pahoillaan, että yhteisblogi osoitti hiipumisen merkkejä.

Nyt hän kuitenkin katkeraan sävyyn nimitteli sitä ”häkkyräksi”, jossa hän viimeistä kertaa esiintyisi. Yhtäkkiä näytti koko yhteisö kirjoituksineen myös menettäneen kaiken arvonsa hänen silmissään, ja sen tekstit olivat ”tyhjänpäiväisiä jaarituksia”, jotka eivät hänen koneelleen enää mahtuneet. Silläpä lailla! Aika rohkeata puhetta, kun kuitenkin joutui puheensa kohta pyörtämään.

Sitten sanoi sanasensa toinen admin. Mistähän päivämääristä VV oikein puhui. Ei blogissa ollut nimettynä mitään ”päivämääränvaihtajaa”. Päiväykset vaihtuivat sitä mukaa, kun joku sivuja päivitti omalla kirjoituksellaan. Myöskään ei ollut koskaan missään sanottu, kuinka usein tai harvoin pitäisi yksittäisten jäsenen yhteistä blogia päivittää. Jokainen sai tehdä omien tuntemustensa mukaan.