Hiljalleen Markun elämä alkaa asettua uusiin uomiinsa. Hän on tyytyväinen uudessa kodissaan, ja työasiatkin sujuvat mukavasti. Markku on aina valmis tekemään ylimääräisiä vuoroja, jos niitä vain on tarjolla, ja sehän merkitsee sitä, että palkkapäivänä on tilipussi paksu. Yhä useammin on Markulla varaa tarjota tai hankkia itselleen jotain ylimääräistä, sellaista, josta ei aiemmin voinut uneksiakaan. Mutta ei hän kaikkia rahojaan tuhlaa. Osa menee aina säästöön, sillä Markku haaveilee auton ostosta.

Ulkoisesti on Markun elämä järjestyksessä, mutta jotain tuntuu silti puuttuvan. Olisihan mukavaa, jos töistä kotiin palatessa olisi joku, joka odottaa. Lemmikkieläintä ei Markku kuitenkaan halua ottaa, sillä sellaisen pitäminen kerrostalossa on vaikeaa, eikä eläintä voisi jättää yksin pitkien työvuorojen ajaksi. Jotain muuta sen olla pitäisi, ja mikäpäs muu se jokin on kuin nainen.

Sirkan kuoleman jälkeen on Markku ollut hiukan varovainen liikkeissään. Hän ei halua, että hänestä aletaan puhua miehenä, joka heti vaimonsa haudattuaan alkaa katsella uutta seuralaista. Sen vuoksi on hän muutaman kerran käynyt naapurikaupungissa ravintolassa tanssimassa. Siellä häntä ei kukaan tunne, joten hän voi esiintyä siellä täysin vapaasti. Se vaara tietysti on olemassa, että joku tuttu osuu samaan paikkaan, ja juorut alkavat levitä. Mutta tähän mennessä ei Markku ole törmännyt tuttuihin.

Kun puoli vuotta on kulunut Sirkan kuolemasta, ollaan kesässä ja juhannuksessa. Markku päättää lähteä lavatansseihin. Ei hän ikuisesti voi hiiviskellä nurkissa ja tehdä asioita salaa. Kyllä jokaisen on ymmärrettävä, että hän on nuori mies, joka kaipaa naisseuraa. Ja ellei joku sitä ymmärrä tai hyväksy, on se hänen ongelmansa.

Juhannuksena olisi hyväpalkkaisia töitäkin tarjolla, kun tehtaalla tehdään huoltotöitä. Tällä kertaa Markku kuitenkin kieltäytyy tarjotuista töistä, sillä kesäinen tanssilava liehuvahelmaisine tyttöineen houkuttaa rahaa enemmän. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka juhannusheilan tai jopa jotain enemmän voisi tanssin pyörteissä kohdata. Tunkkaisessa tehdassalissa se tuskin olisi mahdollista.

Markku poikkeaa miesten vaatetusliikkeeseen ostamaan itselleen uuden, muodikkaan kesäpuvun. Se on kallis ja tekee ison loven Markun rahapussiin, mutta tällä kertaa ei Markku aio kitsastella. Hänellä on tunne, että jotain merkittävää tuo juhannus tullessaan. Jos niin käy, on muutaman satasen puku pieni uhraus…