Nyt palasi VRK uudelleen framille. Tällä kertaa hän tuli selittämään aiempaa käytöstään. Ihan voimasanoja apuna käyttäen hän kuvaili, millaista meno oli lintukodossa viimeisinä aikoina ollut. Nyt oli hän sentään kommenteillaan saanut puhallettua vähän eloa kekoon. Kovin suuria odotuksia sen suhteen, kykenivätkö yksityiset ihmiset luonnettaan pitemmässäkään ajassa muuttamaan, ei VRK:llä edelleenkään ollut.

Mutta nyt pääsi hän sentään kaivelemaan vanhoja, hampaankoloon jääneitä asioita. Koska Kärpänen ei muista mitään asiasta, jonka VRK kissanhännänvetona tässä yhteydessä mainitsi, ei se siihen enempää puutu. Sanoopahan vain, että saattaahan asia noinkin olla ja saattaapa se olla toisinkin. Mutta jotenkin vain jäi VRK:n kommentista Kärpäselle sellainen tunne, että tämä sotki asioita keskenään, muisti jotain sinne päin ja esitti sen sitten yleisenä totuutena. Kärpänen kun itse on tarkka siitä, mitä sanoo ja kirjoittaa, ettei sitten kovin paljon joudu ainakaan asiavirheitä oikomaan.

Kommenttinsa lopuksi VRK kuitenkin lepytteli naisväen puolivillaisilla lausahduksillaan ja sai nämä jo ihan lentosuukkosia hyvänyöntoivotusten mukana VRK:n suuntaan lennättämään. Ja kun yhteisön irvileuka AMP vielä liittyi sanailuun yömyöhällä, olivatkin velat taas suurimmaksi osaksi saatavia ainakin muilla, mutta tuskin VRK:llä. Hänellä kun tuntui olevan alituista hutunkeittoa useammankin yhteisöläisen kanssa.

AVK palautti yllättäen kommentoinnin oikeille raiteilleen, kun teki oman ehdotuksensa siitä, mitä kukkivat pensaat voisivat olla nimeltään. Samaan syssyyn hän ilmoitti ehdotuksensa olevan ”omasta päästä”, siis ei googletettu. Mutta ei AVK itseään myöskään minään ”tietoviisaana” pitänyt. Hiukan myöhemmin hän jo veti ehdotustaan takaisin päin, kunnes VRK taas tiesi, mitä pensasta AVK oikeastaan tarkoitti.

Myös VA heräsi, puhuttiinhan kukista ja mehiläisistä, jotka varsinkin ensimmäiset lintujen ohella tuntuivat olevan hänen erikoisalaansa. Hänkin pähkäili AVK:n tapaan, mitä pensaat voisivat olla, kunnes sitten äkkäsi VRK:n jo tietäneen asian.

Vielä halusi AVK tietää, milloin hänen mainitsemansa toinen pensas oikein mahtoi kukkia ja tehdä marjoja. Nyt oli VRK:llä tuhannen taalan paikka näpäyttää UPK:aa ja AMP:aa, jotka hetki sitten olivat saattaneet VRK:n tietämyksen hiukan kyseenalaiseen valoon ja ehkä jopa hivenen naurunalaiseksi, eikä hän tuota tilaisuutta jättänytkään käyttämättä. ”Kosto elää ja se on suloista…”, senhän useimmat tietävät.

Kaikkia kommentoijia ei moinen vääntö kuitenkaan kiinnostanut, vaan he palasivat taas varsinaiseen asiaan. Yhteisön guru muisteli kukkien myötä lapsuuttaan. Monista huonekasveista oli jäänyt muistoja, jotka edelleen yhdisti tiettyihin asioihin. Guru mainitsi kasvin nimeltä ”floksi”. Heti kohta UPK kiirehti kertomaan, miten hänenkin lapsuuteensa olivat kuuluneet samat kukat ja täsmälleen samat hoitotoimet. Flokseja vain oli sanottu lokseiksi.

Nyt Kärpänen kyllä ihmettelee, miksei UPK tarkistanut asiaa vaikkapa googlettamalla. Kasvin oikea nimi on nimittäin Gloksinia eli suppilokukka. Pikkuseikka tämä tietenkin on, mutta kuten sanottu, haluaa Kärpänen puhua asioista niitten oikeilla nimillä.

Vihdoin saatiin nimet kaikille PA:n esiin laittamille kasveille ja vielä yksi uusikin tuttavuus tuli, kun yhteisön vanhin kertoi selvällä suomenkielellä kasvien nimet. Kaikki pensaat löytyivät hänen naapurustostaan, eikä siihen tarvittu sen enempää googlettamista kuin kasvikirjojen selaamistakaan. Sitä se on, yleissivistys (Kärpäsen huom!).

Erään eteläsuomalaisen arboretumin nimen mainitseminen herätti taas VRK:kin. Kuin paraskin puutarha-asiantuntija selitti VRK taas arboretumin toimintatapoja. Tällä kertaa huomasi AMP tilaisuutensa tulleen ja kehui VRK:ä hyvästä googletuksesta. Nyt ymmärsi VRK pienen kettuilun ja tyytyi ainoastaan kiittelemään kehuista.

Mutta AMP sai vielä toisenkin tilaisuuden loistaa, Googlen avulla tai ilman sitä. Kun eräs kommentoija kyseli, eikö mainitun kasvin nimi ollutkin myös naisen nimi jossakin päin maailmaa, tuli vastaus AMP:ta kuin pyssyn suusta. Sillä lailla!

Postauksen loput kolme kommenttia olivat enemmän tai vähemmän sisäpiirijuttuja. Admineilla oli jotain yhteistä tietoa ja kokemusta VA:n entisestä asuinpaikasta. Mutta eipä sellaista asiaa tainnut olla, kuten niin useasti on jo tullut todettua, ettei UPK olisi siihen jotenkin puuttunut. Tällä kertaa hänen kommenttinsa oli vielä niin läpinäkyvästi pelkkää halua olla vain jotenkin mukana tässäkin asiassa, että se suorastaan sivullista nauratti.

 
Viikon loput kolme postausta eivät mitenkään erikoisia olleet. Yksi niistä käsitteli tyttöjalkapalloa, toisessa oli tarjolla arvaamismahdollisuus ja kolmannessa RR valitteli kuumuutta. On hauska huomata, että postaukset, joissa sai kommentein esittää omaa tietämystään tai peräti arvaamistaitoaan, saivat yleensä suuren suosion. Varsinkin syksyn mittaan tämä ilmiö oli selvästi havaittavissa. Mutta nyt elettiin vielä kesää, ja seuraavaksi Kärpänen pörähtää katsomaan, millaista on seuraavan viikon kymmenen postauksen sisältö.
 
 Viikon loput kolme postausta eivät mitenkään erikoisia olleet. Yksi niistä käsitteli tyttöjalkapalloa, toisessa oli tarjolla arvaamismahdollisuus ja kolmannessa RR valitteli kuumuutta. On hauska huomata, että postaukset, joissa sai kommentein esittää omaa tietämystään tai peräti arvaamistaitoaan, saivat yleensä suuren suosion. Varsinkin syksyn mittaan tämä ilmiö oli selvästi havaittavissa ja osoitti kasvamisen merkkejä. Mutta nyt elettiin vielä kesää, ja seuraavaksi Kärpänen pörähtää katsomaan, millaista on seuraavan viikon kymmenen postauksen sisältö.