Pekka lopetti yksinpuhelunsa ja varmuuden vuoksi pyyhkäisi vielä silmäkulmastaan olemattoman kyynelkarpalon. Joka puolelta alkoi kuulua osaa ottavaa muminaa. Tulipa joku oikein kättäkin puristamaan. Kyllä piti olla Pekalla huonoa onnea. Morsian niin kaukaa ja sitten vielä tällainen takaisku.

Esimies otti nyt puheenvuoron. Hyvä sentään, että Liisa oli hengissä. Nykypäivän lääketiede oli niin kehittynyttä, että varmasti Liisan ja Pekan kihlajaisia vietettäisiin jo aivan pian. Pekan ei nyt pitänyt hätäillä ja huolehtia. Sillä ei mitään voitettaisi. Parasta oli varmaan purkaa ikävää ja surua työhön. Sehän tunnetusti oli hyvä lääke lähes vaivaan kuin vaivaan.

Mutta totta kai työpaikalla ymmärrettiin, jos Pekan työpanos ei ensimmäisinä päivinä aivan täysipainoinen olisi. Oli varmasti raskasta pettyä tuolla tavoin niin suurten odotusten jälkeen. Jos Pekka tarvitsisi ylimääräisiä vapaapäiviä mennäkseen Liisaa tervehtimään, sellaisia järjestyisi ilman muuta. Koko työyhteisö tuki Pekkaa ja oli valmis tarjoamaan kaiken mahdollisen avun, jotta Pekka tästä toipuisi mahdollisimman hyvin.

Sitten esimies löi myös hiukan leikkiä peliin. Hän vihjaisi naurahtaen, että koska kaikki nyt tukivat Pekkaa, olisivat he tietenkin itseoikeutettuja osallistumaan Liisan ja Pekan kesähäihin. Niin että siihen katsoen sopi nyt suunnitella tulevaa juhlapaikkaa. Tähän kevennykseen muutkin paikalla olijat nyökyttelivät hyväksyvästi päitään. Kovin suuria riemunkiljahduksia ei sentään kukaan uskaltanut suustaan päästää. Makasihan tuleva kesämorsian reporankana sairaalan teho-osastolla.

Hiljakseen väki alkoi palailla töihinsä. Joku kävi vielä Pekan luona vointia kyselemässä, mutta pikku hiljaa palautui elämä työpaikalla taas normaaleille urilleen. Pekkakin siirtyi takaisin omaan työtilaansa. Hän oli varsin tyytyväinen suoritukseensa. Valhe oli mennyt täydestä kuin väärä raha eikä kukaan tuntunut epäilevän mitään. Jos epäilikin, ei ainakaan ääneensä sitä ilmaissut.

Lähes käsiään hieroen istahti Pekka paikalleen. Mutta sitten hän palasi todellisuuteen. Selusta oli nyt varmistettu, mutta itse pääasia oli edelleen hämärän peitossa. Liisa oli yhä kihlaamatta, ei siitä tosiasiasta mihinkään päässyt. Seuraavaksi täytyisi ryhtyä hiomaan strategiaa Liisan pään käännyttämiseksi kihlaukselle suosiolliseksi.