Orvokin purettua kihlauksen on Markku taas aivan alussa. Mikä siinä on, että naissuhteet eivät häneltä tahdo onnistua? Monikin Markun tilanteessa oleva esittäisi itselleen tuon kysymyksen ja ryhtyisi pohtimaan syitä epäonnistuneisiin suhteisiin. Mutta ei Markku! Ei hän koskaan ole ajatellut, että syy, ehkä jopa se suurin, voisi olla hänessä itsessään.

Lapsuudestaan alkaen on Markku tottunut siihen, että kaikkeen tapahtuneeseen etsittiin syitä aina muista, ei koskaan omasta itsestä. Jos isä peruutti hevosella niin, että peruuttaessa jotakin rikkoutui, oli syy äidissä, joka mukamas oli niin kiireinen, ettei voinut edes ikkunasta katsella peruutusta. Ja jos äidin leipomukset epäonnistuivat, kuten hyvin usein tapahtui, olivat syyssä lapset, jotka jollakin tavalla olivat häirinneet äidin keskittymistä työhönsä.

Kun Orvokki jonkin ajan kuluttua ilmoittaa tulevansa hakemaan tavaroitaan, järjestää Markku niin, että on silloin kotosalla. Orvokki saa kuulla kunniansa, kun tuolla tavalla meni purkamaan kihlauksen. Selitykset olisivat tulleet aikanaan, mutta Orvokki ei jaksanut odottaa, että Markku olisi valmis. Orvokki saa syyttää siis itseään, että tässä näin kävi. Markku oikein lietsoo itseään tällaisiin ajatuksiin, ja taas käy, kuten monta kertaa aiemminkin. Hän alkaa itsekin uskoa niihin, eivätkä mitkään järkipuheet enää tehoa häneen.

Tapaamisesta tulee hyvin ikävä. Orvokki on päättänyt olla palaamatta enää Sirkkaan ja Eskoon. Hän hakee tavaransa ja siinä kaikki. Mutta Markku haluaa löytää syyllisen ja puhdistaa itsensä kaikesta. Orvokki on tuskin ovesta astunut, kun Markku aloittaa paasauksensa. Orvokki kuuntelee ihmeissään, sillä Markkuhan vaikuttaa aivan siltä, kuin olisi sekoamassa.

Markku mättää epämääräisiä tavaramyttyjä oven pieleen. Kun Orvokki yrittää kysyä, mitä nämä kaikki oikein ovat, vastaa Markku niiden kuuluvan Orvokille. Orvokkia alkaa jo pelottaa ja päästäkseen nopeasti lähtemään, hän ottaa kaiken mukaansa, vaikka epäileekin, että joukossa on myös sellaista tavaraa, joka ei hänelle kuulu.

Kun Orvokki sitten kotonaan purkaa nyssäköitä, paljastuu niistä vanhoja, likaisia riepuja, tyhjiä, repaleisia muovikasseja ja monenlaista muuta poisheitettävää, jotka Markku on mättänyt muun tavaran joukkoon. Orvokista alkaa tuntua yhä enemmän siltä, että kihlauksen purkautuminen oli paras vaihtoehto…