Kun aamuvirkut lukijat seuraavana aamuna avasivat koneensa kiirehtiäkseen katsomaan, oliko kukaan postannut mitään uutta, huomasivat he yön hiljaisina tunteina lintukodossa tapahtuneen muutoksia. PA oli ahkeroinut uuden ulkoasun kimpussa, jota kuuleman mukaan oli suunniteltu jo hyvä tovi. Sivulle oli tullut uusia värejä ja joitain muitakin muutoksia. Muutosten myötä toivoi PA kirjoittajien innostuvan postailemaan oikein sydämensä kyllyydestä.

Uudistus otettiin innostuneesti vastaan. Kommentteja näytti tulleen peräti 42 kappaletta, mutta niistä 16 oli PA: n omia vastauksia kommentoijille, joten aivan kohtuudessa pysyttiin. Lähempi tarkastelu osoitti myös, että joku kommentoija oli tullut pariinkin kertaan katumapäälle ja poistanut koko kommenttinsa, joten kokonaismäärä ei ihan lukeman osoittama ollut. 

Ensimmäisenä uutta lookia ehätti kehumaan VL, joka heti näki värityksessä yhtäläisyyttä erään kansanheimon perinnevillapaidan kanssa. PA ei ainakaan myöntänyt sellaista ajatelleensa värejä valitessaan, mutta nythän tietyltä seudulta kotoisin olevien oli suorastaan pakko pitää uudistuksesta, kun niin läheltä liippasi.

Seuraavat kommentit olivat lyhyitä ja ytimekkäitä hyväksynnän osoituksia, ja sitten seurasi liuta poistettuja kommentteja, joiden alkuperäisestä asiasisällöstä ei siis enää tässä vaiheessa ole tietoa. Myös KHÄ oli poistanut ensimmäisen kannanottonsa. Syy poistoon selvisi kuitenkin toisessa kommentissa. Muuten oli KHÄ kovin tyytyväisen tuntuinen uudistukseen. Hän arveli oman mieltymyksensä juontavan ainakin osittain VL: n mainitsemasta yhteydestä puukkojunkkareitten asusteeseen. Mutta onnistunut oli uudistus, kermakaikkiaan!

Varsinkin AVK tuntui olevan uudistuksesta aivan haltioissaan. Olihan hänellä ainakin murteen perusteella kovastikin vahvat siteet ko. alueeseen. Ei muuta kuin arvuuttelemaan! Puitteet olivat ainakin hienot ja kelvolliset. PA oli tietenkin varsin otettu AVK: n kehuista ja kehotti tätä rustaamaan jonkin väreihin sopivan arvausleikin pikimmiten sivulle, jotta nähtäisiin, miten osaset loksahtaisivat paikoilleen.

Myös VV piti uudesta ulkoasusta. Mutta miksi sivu oli nyt niin leveä? Ei mahtunut enää VV: n näyttöruudulle. Piti rukata, jotta sai kokonaan näkyviin, eikä millään olisi viitsinyt aina olla sitä tekemässä. Joopa joo, tuumaa tähän Kärpänen. Tässä taisi nyt olla kyse samanlaisesta ongelmasta kuin kesällä, jolloin VV ilmoitti poistavansa koko sivuston omalta koneeltaan, se kun vei siellä niin paljon tilaa, että oli vaikeuksia saada muuta, tärkeämpää sopimaan. Silloinhan asiasta käytiin pitkä polemiikki, kun yksi jos toinenkin rupesi epäilemään, että lintukodon sivusto oli pesiytynyt jokaisen omalle koneelle tärkeää tallennustilaa syömään.

Tarina ei kerro, miten VV kesäisen ongelmansa ratkaisi. Silloinhan hän uhosi suureen ääneen käyvänsä viimeistä kertaa mokomalla jonnin joutavalla sivustolla, jossa edes päivämäärät eivät automaattisesti vaihtuneet. Jonkin aikaa taisi VV silloin viettääkin hiljaiseloa ainakin kommentoinnin ja postausten osalta, mutta sehän ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö hän sivulla olisi vieraillut. Pikkuhiljaa alkoi veri vetää takaisin, ja nykyisin hän kommentoi, jopa postaili siinä missä toisetkin, vaikka edelleen väitti vain harvakseltaan kylässä käyvänsä.

Mutta nyt oli siis ilmaantunut uusi ongelma. Sivu ei mahtunut ruudulle. PA yritti tiedustella, mitä VV mahtoi tarkoittaa vaivalloisella ja suuritöisellä ”rukkaamisella”. PA: n mielestä kun Ctrl -:n käyttö ei kovin paljon aikaa vienyt. Hyvä kuitenkin, että tämä asia tuli esiin. Se oli tärkeä näkökohta sivuston kehitystyötä ajatellen. Kuin lepytykseksi PA kertoi sitten hiukan kaventaneensa sivuston kokoa. Joko näkyi?

UPK, joka yleensä tiesi asiasta kuin asiasta lähes kaiken mahdollisen saapui omine neuvoineen kommentoimaan ja linkityksen kera, kuinkas muutenkaan. Siitä olikin ilmeisesti apua, sillä VV kiitteli auttajiaan vuolaasti. Mutta ei hänestä ja hänen ongelmistaan tarvinnut välittää. Pääasia, että toisille näkyi kunnolla, päätti hän sitten kommenttinsa. Oi, oi, Kärpäsen sydän on aivan sulaa moisen vaatimattomuuden edessä. On se niin ihmeellistä ja harvinaista nykymaailmassa.