Koska Liisa aiemmassa viestissään oli tehnyt Pekalle varsin selväksi, ettei ollut tästä kiinnostunut pätkän vertaa, joutui hän nyt hiukan tuumailemaan, miten selittäisi sen, että ykskaks Pekka olikin alkanut häntä kiinnostaa vallan kovasti. Toisaalta taas Pekan viesti oli niin tulenpalava ja ehdoton, ettei oikeastaan haitannut mitään, vaikkei kovin laajoihin selityksiin ryhtyisikään. Niin päätti Liisa jättää selitykset sikseen ja keskittyä pääasiaan.

Hän aloitti ympäripyöreästi kiittelemällä Pekan pitkää ja perinpohjaista selontekoa. Hiljalleen siirtyi hän yksityiskohtiin. Pekan viestiä lukiessaan oli hän nyt vasta tajunnut, miten herkkä ja hyvä mies Pekka oikeastaan oli. Liisalle oli välähdyksen omaisesti selvinnyt, että hylkäämällä Pekan tekisi hän jotain peruuttamatonta, jota saisi lopun ikäänsä katua. Pekka asui kyllä kaukana, se oli totta, mutta rakkaus, jos sellainen heidän välilleen roihahtaisi, kutistaisi sellaiset välimatkat olemattomiin, aivan kuten Pekkakin ajatteli.

Seuraavaksi siirtyi Liisa käsittelemään Pekan ulkoista olemusta. Eihän Pekka nyt mikään atleetti ollut, mutta tarkemmin ajateltuna pieni pehmeys vartalossa oli vain somaa ja antoi turvallisen vaikutelman. Ja harmaat ohimot sekä taaksepäin pakeneva hiusraja olivat oikeastaan varsin charmikkaat. Sitä paitsi Pekan reilut 180 senttimetriä runsaan sadan kilogramman elopainoon yhdistettynä tekivät hänestä kookkaan ja oikeasta kulmasta katsottuna komeankin miehen.

Vai oli Pekalla ollut niin monenlaisia vaikeuksia elämässään? Ja kaikista oli kuitenkin selvinnyt hengissä! Näissä asioissa tunsi Liisa suurta sielunkumppanuutta Pekkaa kohtaan, sillä ei hänen oma elämänsäkään ollut ollut mitään ruusuilla tanssahtelua. Takana oli pitkä väkivaltainen avioliitto, raskas eroprosessi, erimielisyyksiä lasten kanssa, masennusta ja jos jotakin. Liisa oli ollut myös kihloissa, mutta se oli purkautunut jokin aika sitten.

Sitten Liisa otti puheeksi raha-asiat. Mielellään ottaisi hän vastaan Pekalta pientä rahallista avustusta, jos tämä sellaista pystyi hänelle järjestämään. Tietysti voitaisiin sitä ajatella lainanakin. Liisalla oli tällä hetkellä taloudellisesti todella tiukkaa, sillä avioerossa ja myöhemmin kihlauksen purkautuessa olivat menneet niin omat kuin varastetutkin.

Ei kai Pekka pahastunut, jos Liisa laittaisi tämän viestin loppuun pankkitilinsä numeron, jolle Pekka voisi rahat osoittaa? Omantuntonsa mukaan saisi Pekka tietenkin summan määrittää, mutta vuokrarahat olisivat kyllä varsin tervetulleet. Miten olisi vaikkapa 500 €?

Tyytyväisenä viestiinsä Liisa vielä loppuun kirjoitteli muutamia hellittelysanoja. Nyt jäisi hän odottelemaan, tarttuisiko kala syöttiin…