Anonyymi tarttui oitis tuohon ystävälliseen viestittelyyn VK:n ja sisaren Herrassa välillä. Oliko se nyt laitaa, että vieraitten hyönteisten blogiin tultiin mokomia lemmenlurituksia lurittelemaan? Kyllä tuollaiset kahdenkeskiset asiat kuuluisi hoitaa jotenkin muuten. Jokainen näille kymmenille ehtinyt varmasti tiesi parempiakin keinoja tunteittensa ilmaisuun tietyille henkilöille kuin jonkun tyhjänpäiväisen blogin kommenttiosaston (kärpäsen huom!).

VK allekirjoitti anonyymin lausuman täysin. Kyllä se niin oli, että lemmenviestit läheteltiin omiin posteihin, joista ne varmasti myös tulivat oikeitten ihmisten luettaviksi. Mutta taas havaitsi VK oivan sauman päästä kertoilemaan laajasta (nais)ystäväpiiristään. Toki joukkoon sopi muutama sellainenkin, joka ei VK:aa kovin suopein silmin katsellut, mutta väliäkös sen! Noille kyräilijöille tiedoksi, että saattoi VK:n lähipiirissä olla joku sellainenkin, joka lähes samalta lautaselta VK:n kanssa aamukahvinsa ryysti. Niin että repikää siitä, te kateelliset! (Kärpäsen huom!)

Jo älähti lettumaakari. Anonyymillä on nyt selvästi väärää tietoa tai luuloa. Yhteisblogissa oli kirjoittajien eli jäsenten luettelo, josta saattoi tarkistaa, ketkä siihen kuuluivat ja ketkä siis eivät. Ei jokainen kommentoija ja kirjoittaja sentään ollut saanut armoa päästä tuohon autuuden kehtoon. Pientä rajaa sentään! Ja kyllä olivat pahasti menneet vitoset ja kympit sekaisin A:tä, kun ei enää erottanut toisistaan edes tuttuja, ystäviä ja niitä kaikkein sydänkäpyisimpiä. Pieni faktatietojen eli tosiasioiden kertaus taitaisi olla paikallaan.

Mutta nyt täytyy kärpäsen, tietämättömän kysyä, missä se kirjoittajien eli jäsenten luettelo oikein siellä yhteisblogissa on? Jos se on se pitkä rimpsu vasemmassa reunassa, niin aika monta sellaistakin nimeä sieltä löytyy, jotka eivät ole kirjoittaneet blogiin enää aikoihin. Vai onko se jossain muualla? Mukava olisi näin sivullisenkin saada se asia tietää, ettei vain vahingossa ketään ylentäisi yhteisön jäseneksi, ellei tämä oikeasti siihen kuulunut.

Anonyymi ei letunkärystä ollut moksiskaan. Hän pysyi edelleen tiukasti kannassaan, että myös sisar Herrassa kuului yhteisöön, vaikkei sellaista nimeä mistään luettelosta löytynytkään. Oliko tuo nyt temppu tai mikään kirjoittaa nimensä tai nikkinsä kohdalle jonakin päivänä jotain muuta kuin siihen tavallisesti oli tottunut kirjoittamaan. Kyllä tuokin taito oli hallussa jokaisella ja sitä myös käytettiin, kuuluipa mihin läjään hyvänsä.

Yhä sankempi käry alkoi nousta lettumaakarin keittiöstä. Fakta oli faktaa, mikään muu ei ollut kirkossa kuulutettua. Sen verran oli lettumaakari perillä oman porukkansa asioista, että varmuudella saattoi kehottaa sekä VK:aa että sisarta Herrassa oikopäätä suksimaan suolle (kärpäsen huom!). Tämä tarkoitti sitä, että kumpainenkaan heistä ei ollut maineikkaan yhteisön arvostettuja ja kunnianarvoisia jäseniä.

Mutta mitä tarkoitti A paljastumisilla? Kuka oli väärällä nikillä kirjoittanut, mitä oli kirjoittanut sekä milloin ja missä paljastunut? Tällaisesta ei lettumaakarilla ollut tietoa, vaikka joskus sellaisia huhuja oli korviin kantautunutkin. Ja kyllä joskus täytyi turvautua väärään nimeen tai peräti nimettömyyteen, kun pelkäsi toisten reaktioita. Se oli ymmärrettävää. Mutta se oli RIKOS, jos käytti toisen nikkiä kuin omaansa!

Nyt kiiruhti VK anonyymin tueksi. Sisar herrassa oli yhteisön jäsen. Hieno oli sivustonsa ja paljon kehuja saanut, oli, oli. Lisäksi oli lettumaakari joskus aikoinaan kirjoitellut lukevansa monet kirjoittajat yhteisöön kuuluviksi, vaikkeivät he virallisia jäseniä olisikaan.

Mutta kuka mahtoi olla se ryökäle, joka oli uskaltanut käyttää VK:n lähes virallistettua nikkiä (kärpäsen huom!)  kommentoimalla joskus aikoinaan kärpäsen postauksia? Kyllähän se oikeastaan tiedettiin, mutta silloin ei kukaan ollut korvaansa asian suhteen lotkauttanut, vaikka VK oli siitä melkomoisen älämölön nostanut. Mutta antoipa nyt enempien paljastusten olla tällä erää, jos ei niitä muualtakaan tämän erän perästä tulisi.