Vielä ennen maanantaiaamun valkenemista ehti tapahtua yhtä jos toistakin. Ennen kesäteatteriin lähtöään sai Punahilkka taiteilijasudelta tekstarin, jossa tämä ilmoitti saaneensa raha-asiansa kuntoon ja lähtevänsä matkaan jo sunnuntaina. Susi pyysi Punahilkkaa soittamaan.

Sen Punahilkka tekikin oitis, sillä olihan Sudelle ilmoitettava, ettei Punahilkasta nyt olisi lähtijäksi samana iltana. Saatuaan Suden langanpäähän sai hän kuulla tämän olevan jo matkalla ja hakevan  Punahilkan tiettyyn kellonaikaan hotellipesään. Siellä yövyttäisiin yksissä tuumin, jotta aamulla aikaisin päästäisiin sitten lopulta lähtemään matkaan. Mainitsihan Susi myös hotelliaamiaisen, josta Punahilkkakin pääsisi osalliseksi, jos Suden kanssa hotellipesässä yöpyisi aivan kuin Punahilkalla aina pelkkä ruokatarjoilu olisi ollut mielessä.

Nyt rupesi Punahilkasta tuntumaan, että susi alkoi aivan liiaksi järjestellä hänenkin asioitaan. Punahilkka ilmoitti kohteliaasti, mutta päättäväisesti, että lähtö ei missään tapauksessa onnistuisi sunnuntai-iltana, vaan vasta maanantaina iltapäivällä, kun Punahilkka olisi ensin hoidellut muutamia juttuja. Punahilkalla ei myöskään ollut aikomusta yöpyä Suden hotellipesässä, vaan mukavasti omassa vuoteessaan.

Punahilkan suunnitelmat kuultuaan Susi riemastui ja alkoi kysellä, mitä Punahilkka nyt jo oli mukamas ehtinyt järjestellä? Miksei hän voinut lähteä samana iltana tai ainakin viimeistään aamulla? Suden uteluihin Punahilkka ykskantaan vastasi, etteivät hänen menemisensä ja järjestelynsä kuuluneet Sudelle tipan tippaa. Susi saisi hänen puolestaan lähteä vaikka yksin, Punahilkka ei perään itkisi. Oikeastaan Punahilkka vähän suosittelikin Sudelle tällaista mahdollisuutta. Sitä paitsi Susi itse oli sohlannut lähdön kanssa, joten Punahilkkaa oli aivan turha syyttää lähdön viivästymisestä.

Yksin lähtemisen vaihtoehtoa ei Susi ottanut kuuleviin korviinsa, mutta lopetti tivaamisen, kun huomasi Punahilkan olevan aivan tosissaan. Siihen oli Suden tyytyminen, että Punahilkka kulkisi omia polkujaan eikä Sudelle kertoisi halaistua sanaa menemisistään. Vielä myöhään illalla hotellipesään saavuttuaan Susi kuitenkin olisi ollut valmis hakemaan Punahilkan luokseen. Ymmärsi kait lopulta kuitenkin, että houkuttelu oli täysin turhaa, koska totesi, että aamulla sitten.

Illan aikana oli Punahilkka vielä varmistellut huomisia treffejään. S-postia oli vaihdeltu treffisuden kanssa, ja kaikki tuntui olevan hyvässä järjestyksessä. Tyytyväisin, odottavin ja vähän jännittyneinkin mielin Punahilkka kesäteatterista palattuaan kävi nukkumaan. Edessä oli rakosellaan taas uusi ovi. Mitähän sen takana mahtoi olla?