Hyvät lukijat!

Salasanan asetuksessa ilmeni hiukan ongelmia. Siksi eiliselle luvattu postaus ilmestyy vasta nyt.
Pahoittelen sohlaustani!
Toivottavasti odotuksenne nyt palkitaan!

NKK :)


Mahtoiko kärpäsen virtuaalikynä olla huonossa terässä vai mistä mahtoi johtua se, että seuraavankaan päivän postaus ei suuria intohimoja lukijoissa herättänyt. Vaiko niin, että kynä olikin niin terävä, että se suorastaan halvaannutti kirjoittavat kädet. Vaikea sanoa.

Yksi kommentti sentään saatiin, joka sekin olisi joutanut jäädä kirjoittamatta. Mutta kärpänenhän ei koskaan ole halunnut rajoittaa lukijoittensa ajatustenvirtaa, joten sinne sai tämäkin yksinäinen kommentti jäädä postauksen loppuun. Olihan siellä niin kuin suunnattomassa bittiavaruudessakin yllin kyllin tilaa. Kyllä maailmaan sanoja mahtuu, tarpeellisia ja turhiakin. Jos joku nyt haluaa tuoda itseään esille toisen blogissa lausumalla jotakin kommentissa olleen kaltaista, on hänellä siihen täysi oikeus.

Mutta jo seuraava päivä oli kommenttisaaliin osalta hiukan parempi. Ensimmäisenä ehätti asialle ”anonyymi”, joka ei oikeasti mikään anonyymi ollut, vaan kuului juuri tähän sarjaan, jolle nikittömät kannanotot olivat kuin kärpäsen surinaa korvissa. Missä mahtoi nyt ko. kommentoijan oma rohkeus ja pelkäämättömyys olla, kun anonyymiksi täytyi heittäytyä? Luuliko tämä anonyymi, että hänen mielipiteensä, vaikkakin ilman tunnistettavaa nikkiä ilmaistuna, oli jotenkin painavampaa asiaa kuin toisten nikittömien?Merkillistä logiikkaa, mutta tältä kommentoijalta ja kirjoittajalta oli sellaista viime aikoina totuttu kyllä lukemaan useammankin kerran eri yhteyksissä, joten ei se oikeastaan edes yllättänyt.

Joka tapauksessa anonyymillä oli väärää tietoa asiasta, johon hän nyt kärpäsenkin hienoja verkkosilmiä yritti kohdentaa. Ehkä asian oikea laita on tähän mennessä kuitenkin valjennut hänellekin, ettei enää tarvitse vääntää rautalangasta mallia.

Yhä edelleen huokui kommentista kuitenkin halu puolustaa väärää tekoa nyt sillä perusteella, että toisetkin niin tekivät, jopa maailmanlaajuisesti. Lisäksi koetti kommentoija kovasti saada yllytettyä kärpäsenkin ottamaan asiaan jotakin kantaa vaikkapa ihan psykologista silmäänsä käyttäen. Sellaiseen ei kärpänen kuitenkaan ole yllytettävissä. Mitäpä se psykologiasta tietää? Ei sitten niin mitään! Sekin on sanottava, ettei kärpänen koskaan ole kirjoitellut juttujaan minkään uskonnon jumalallisena totuutena. Omia mielipiteitään, käsityksiään, tulkintojaan yms. se vain on esitellyt, ja siihen sillä lienee yhtäläinen oikeus kuin kaikilla muillakin.

Jo riensi hätiin myös erikoisella, matkailuun viittaavalla nikillä esiintyvä kommentoija. Ensin hän opasti äskeistä anonyymiä antamalla ystävällisen neuvon, mistä tuollaisiin äkkiä ilmestyneisiin vaivoihin saattaisi apua saada. Sitten alkoi hän tulkita kärpäsen toimintatapoja ilmeisesti jonkin sortin kokemukseen perustuen.

Ei laulellut kärpänen kuulemma käskystä, joten anonyymi saisi itse kirjoitella juttunsa valtakunnan ykkösjuhlasta, jos mielenkiintoa riitti. Siitä voisi yrittää väsätä niin erinomaisen, että lukijoittenkin mielenkiinto säilyisi loppumetreille asti. Taitaisi jäädä kirjoittamatta, oli sitten tyly arvio.

Kommentoijan arvelun mukaan kärpänenkin pörräili mieluummin täällä virtuaalimaailmassa, jossa jutun aiheen saattoi saada mitä mitättömimmästäkin asiasta, sehän oli moneen kertaan jo nähty. Eivät sitä mokomat monen tunnin mittaiset seremoniat kiinnostaneet. Eikä sillä raukalla tainnut olla varaa edes televisiolupamaksuun, kun mainostulot olivat olleet viime aikoina kovin vähäiset (kärpäsen huom!).

Kolmas kommentoija oli anonyymi hänkin. Kommentoija oli kertomansa mukaan jo kyllästynyt tähän aiheeseen, sillä luusta sai enää vaivaisia tikkuja sormiinsa. Mutta ei kuitenkaan niin kyllästynyt ollut, että olisi malttanut olla kommentoimatta näin tylsää postausta! (Kärpäsen huom!).

Seuraavana päivänä oli neljä kommentoijaa vaivautunut heilauttamaan virtuaalikynäänsä kärpäsen postauksen kommenttiosastossa. Heistä ensimmäinen esiintyi anonyymina. Niin oli kommentoijan mielestä tylsää ja mielenkiinnotonta tämä kertaaminen, että oikein huutamalla piti se postaajalle ja toisille lukijoille kertoa.

Hiukan täytyy kärpäsen tuota anonyymia nyt ojentaa. Ensinnäkin kertaus on tunnetusti opintojen äiti. Mitä tässä nyt sitten muka opiskellaan? saattaa joku kysyä. No, vaikka sitä, että ”tokkopa toisen tontille saa rakentaa”, vastaa kärpänen.

Toisekseen kärpänen ei ihan niin vanha ole kuin tämä anonyymi näyttää kuvittelevan. Ei toki viimevuotista pesuetta, mutta ei se aivan ikäloppukaan vielä ole. Niinpä se ei mitenkään pysty aloittamaan yhtään mitään ”aikojen alusta”, kuten anonyymi toteaa. Onpahan aloittanut vasta joskus marraskuun puolenvälin jälkeen meneillään olevana vuonna. Joten kovin on lyhyt historia tällä tarinalla, valitettavasti.

Vielä kolmannenkin todella älykkään havainnon oli anonyymihuutaja tehnyt. Kärpänen kalasteli lukijoita päivittämällä blogiaan! Voi, mikä yllättävä uutinen! Kuka olisi kärpäsestä, mokomasta aivottomasta pörisijästä moista älyllistä kapasiteettia ja oveluutta osannut kuvitella edes löytyvän? Yllätyksiä täynnä, tämä kärpänen, oli, oli!

Saman havainnon oli tehnyt seuraavakin, kuuluisan edesmenneen filmitähden ja kaunottaren nimeä  nikkinään käyttävä sananikkari. Lisähavaintona ja oletuksena oli, että ainakin ko. anonyymi oli jo tiukasti tarttunut verkkoon kuin kärpäspaperiin ikään ja pyristeli tahmaisessa paperissa yrittäen päästä siitä irti. Tuloksetta. Ja totta se oli: ei näkynyt kuvia tässä blogissa, vaan kärpänen tyytyi käyttämään asiansa julkituonnissa pelkkää sanan säilää!

Vielä kaksi kommentoijaa oli työntänyt lusikkansa tähän taikinaan. Kärpäselle tuntematon herrahenkilö epäili, että anonyymi taisikin olla valelettumaakari, mutta sai kohta kipakan vastineen, jossa aito lettumaakari sanoutui tiukasti irti anonyymiudesta. Olisikohan kannattanut noin kovasti uhota, kun myöhemmin kuitenkin joutui sanansa pyörtämään?