Susi alkoi kysellä Punahilkan vointia ja tiedusteli, mitä oikein oli tapahtunut. Punahilkka selitti lähteneensä vähän syömistä etsimään nälkäänsä ja joutuneensa sitten mustapartaisten ahdistamana kapealle kujalle. Paikalle oli kuin ihmeen kaupalla osunut tuolla taempana seisoskeleva Suomi-irokeesi, joka ritarin tavoin oli Punahilkan pelastanut ahdistelijoitten kynsistä.

Susi tietenkin ihmettelemään, miten Punahilkka ja irokeesitukka sitten poliisikyydillä kamarille oli saateltu. Jotakin oli täytynyt tapahtua. Ei kai tässäkään maassa nyt ihmisiä ihan löyhin perustein kuulusteluihin kiikutettu. Ettei vain olisi Punahilkan pukeutumisella ollut osuutta asiaan?

Olihan Punahilkan se tunnustettava, että pukeutuminen saattoi olla osasyy poliisikamarille joutumiseen. Pikkuisen oli tullut ärsytettyä tahallaankin koppalakkeja, kun nämä niin töykeästi olivat Punahilkkaa ja irokeesisutta kohdelleet. Siitä, että oli tulisia suudelmia irokeesisuden kanssa vaihtanut yleisellä paikalla ja luultavasti juuri siitä syystä nyt täällä istuskeli, ei Punahilkka virkkanut mitään. Sen Susi varmasti saisi selville ennemmin tai myöhemmin ja tekisi siitä omat päätelmänsä.

Nyt vaati Susi paikalle tulkkia ja sen saatuaan alkoi tiukkaan sävyyn kysellä, miksi hänen naisseuralaisensa oli poliisikamarille kiikutettu. Kohta sitten alkoi totuus valjeta ja Suden silmät aueta. Punahilkka löysi mielenkiintoista tutkittavaa maasta ja potkiskeli sitä korkokenkänsä kärjellä. Irokeesisutta taas näytti kiinnostavan melko kolhon näköisen rakennuksen arkkitehtuuri, sillä siihen malliin hän sen seiniä silmäili.

Tulkin avustuksella tehtiin nyt RSPM:lle tarkka selko niin Punahilkan kuin irokeesisudenkin rötöksistä. Kaiken kuultuaan kysäisi Susi, oliko Punahilkalla siihen mitään lisättävää tai pois otettavaa. Eipä ollut Punahilkalla, ei. Ymmärtävänsä sanoi Suden suuttumuksen, mielipahan ja kaiken muunkin. Sitä sentään toivoi, että Susi kuitenkin hänet ja irokeesin täältä pois toimittaisi, eikä jättäisi mustapartaisten koppalakkien kiusattavaksi.

Sen lupasi Susi tehdä, ja melko vaisuna väkenä nuo kolme, Punahilkka, RSPM ja Suomi-irokeesi paikalta poistuivat. Vielä sentään sai Punahilkka samalla autolla Suden kanssa matkustaa, mutta irokeesi sai selvitä omille teilleen, miten parhaiten taisi.