Mutta ei Orvokki syö sanaansa. Sopimuksen mukaan on hän jo odottamassa portilla, kun Markku seuraavana lauantaina kurvaa autollaan paikalle. Siitä alkaa seurustelu, joka syksyn jo kolkutellessa ovilla on johtanut siihen, että Orvokki on Markun kihlattu morsian. Kovin mielellään Markku taluttaisi Orvokkinsa alttarille jo samana syksynä, mutta siihen eivät Orvokin vanhemmat suostu.

Tytön on käytävä koulunsa loppuun. Vasta sitten voidaan ajatella naimisiinmenoa. Tähän päätökseen on nuorten suostuttava, vaikka varsinkin Markusta se on kohtuutonta. Onhan Orvokki kuitenkin jo täysi-ikäinen ihminen, ja hänellä kaiken järjen mukaan on oikeus päättää itse omista asioistaan.

Mutta vanhemmat ovat järkähtämättömiä. Tytär pysyy kotona niin kauan, että koulu on käyty loppuun, ja pappi sanonut aamenensa. Se on viisas päätös, sillä talven kuluessa selviää niin vanhemmille kuin Orvokillekin monta asiaa Markusta ja hänen menneisyydestään. Muuttavatko selvinneet asiat Orvokin halua naida Markku onkin kokonaan toinen asia, sillä niin nyt kuin maailman sivu on rakkaus ollut sokea…