Punahilkka oli innokas tekstiviestien lähettäjä, sillä muutettuaan omilleen asumaan oli hän hankkinut liittymän, jolla sai tekstailla ja soitella varmasti riittävän määrän kiinteään kuukausihintaan. Kohta alkoi tämäkin Susi saada tekstiviestejä Punahilkalta. Taas nousivat Suden osakkeet Punahilkan silmissä, kun Susi jokaiseen viestiin vastasi, ja vastauksista saattoi havaita, että hän arvosti Punahilkan huolella laatimia viestejä. Selvästi oli Susi sivistynyt ja ymmärsi runoudenkin päälle, tuumiskeli Punahilkka ja intoutui yhä lennokkaampiin sanavalintoihin ja lainauksiin. Ja mikä oli intoutuessa, kun mukavaa vastakaikua ja kehuja osaamisestaan sai.

Runsas viikko siinä tekstailtiin ja soiteltiin. Punahilkka hoiteli samalla vähän muita keskeneräisiä susisuhteitaan ja havaitsi hän Sudenkin usein vierailevan treffisivustolla. Ja miksipä ei olisi vieraillut? Olihan tämä oman profiilinkin sivustolle luonut. Totta kai täytyi välillä käydä tarkistamassa, millaisia viestejä muutkin hilkat olivat postilaatikkoon lähetelleet.

Sudella oli työnsä puolesta paljon edustamista, illallisia ja muita kekkereitä, mutta edustamisensa lomassa muisti hän aina myös Punahilkkaa, ja ikävä kyllä melko usein öiseen aikaan, kun Punahilkka oli umpiunessa, ja susi vasta palaili juhlimasta. No, Punahilkka oli pitkämielinen, eikä tästä asiasta mitään skismaa näiden kahden välille syntynytkään.

Paria päivää ennen vappua Susi tekstaili taas keskellä yötä Punahilkalle ja kysyi, olisiko tämä siis tulossa vapuksi sudenpesään. Kyytikin järjestyisi, jos Punahilkka tulisi junalla kaupunkiin, jonka läpi Susi ajaisi pesäänsä mennessään. Punahilkka ei kauaa kaavoja käännellyt, vaan ilmoitti olevansa ko. kaupungissa silloin, kun Susi siitä ohi ajaisi. Aikataulua piti vain sopia ja sitä sovitella.

Hetken kuluttua tuli uusi viesti, jossa Susi ilmoitti, että hänellä olisi tyttärensä mukanaan. Mitäpä Punahilkka siitä sanoisi? No justiinsa, ajatteli Punahilkka. Mutta koska vappu oikeastaan oli ainut ajankohta, jolloin tapaaminen oli mahdollinen, tai muuten se siirtyisi johonkin hamaan tulevaisuuteen, mitä Punahilkka ei halunnut, koska halusi saada sudesta selvyyden mahdollisimman nopeasti Punahilkka itsensä kooten ilmoitti tällaisen järjestelyn hänelle sopivan, ellei hän itse sitten aiheuttaisi hankaluuksia isän ja tyttären yhdessäoloon. Ei kuulemma aiheuttaisi, eikä edes pystyisi siihen, oli Suden vastaus.

Mutta moneen muuhun kyllä pystyisi, ajatteli Punahilkka ja päätti, että Susi saisi kuin saisikin kokea pienen yllätyksen, jonka hänelle tarjoilisi Susimetsän 52-vuotias Punahilkka.