Minulle tuli nyt kiire alkaessani valmistautua ventovieraan miehen saunotettavaksi. Pyykkitouhut olivat vielä kesken. Ei puhettakaan, että nyt ennättäisin sijata vuodetta puhtain vuodevaattein ja lakanoin. Siihen aikaan olin vielä niin sääntöjen orja, että raijasin vuodevaatteet puoliksi märkinä alakerran kuivaushuoneesta ylös asuntooni ja levittelin niitä sitten kuivamaan sinne tänne ympäri kämppää. Olisivathan ne alhaallakin kuivuneet! Kukaan tuskin oli tulossa pesemään pyykkiä itsenäisyyspäivänä, joka oli seuraava päivä, joten aivan hyvin olisin voinut jättää pyykit alakertaan.

Sitten aloin kokoilla tavaroita, jotka ottaisin mukaani. Koska viipyisin korkeintaan yhden yön tietämän, en tarvitsisi niitä paljoa. Kaipa miehellä nyt pyyheliinoja ja lakanoita sentään oli sen verran, että yhden naisihmisen saisi majoitettua. Lakanattomassa vuoteessa en kyllä suostuisi nukkumaan, kuten edellisenä kesänä eräillä treffeillä oli käynyt. Yhtä huono vaihtoehto olivat parikymmentä vuotta sitten vaihdetut lakanat, joista niistäkin minulla oli tuoreita kokemuksia.

Viime aikoina olin oppinut, että matkustaminen mahdollisimman vähin matkatavaroin oli kaikista mukavinta. En ollut tälläkään kertaa menossa pitämään muotinäytöstä. Jos mies oikein mukava olisi, saattaisi käydä jopa niin, että nekin vaatteet, jotka päälleni pukisin, olisivat aivan liikaa hänen seurassaan. Mutta se selviäisi aikanaan.

Kun nyt jälkikäteen ajattelen tuota tapaamista, oikein ihmettelen, miten uskalsin lähteä yötä vasten sadan kilometrin päähän tapaamaan tuiki tuntematonta miestä hänen kotiinsa. En edes ilmoittanut kenellekään, minne olin menossa. Jos minulle olisi jotakin ikävää sattunut, ei kukaan olisi osannut ruveta kyselemään perääni. Ja jos joku muu olisi kertonut minulle tuollaisesta tempauksestaan, olisin kauhistellut hänen hyväuskoisuuttaan ja suoranaista typeryyttään.

Eikö juuri tuollaisesta naisia varoiteltu? Nimimerkin taakse saattoi kätkeytyä ties millainen seksihullu sarjamurhaaja, joka silmät kiiluen odotti uhriaan. Profiilissa voi luvata yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Kun perhonen sitten pyristeli neulassa, saattoi sen helposti vaikka saattaa pois päiviltä. Vain ajattelemattomat, tyhmät ja vielä tyhmemmät lähtivät noin heppoisin eväin vierasta miestä tapamaan.

Samaan hengenvetoon jatkaisin, että miehen tarkoitusperät kyllä tiedettiin. Eihän hän edes yrittänyt niitä mitenkään salata. Vai saunomaan! Katin kontit! Saattoiko joku nykymaailmassa tosiaankin olla noin herkkäuskoinen ja typerä? Ja ei kai kukaan uskonut edes unissaan, että noin alkaneesta suhteesta voisi koskaan mitään kestävää rakentua. Pelkkää seksiä mies vonkasi, sen näki kuka tahansa jo otsallaan. Romanttiset hetket ja henkevät keskustelut kynttilän valossa sai unohtaa.