Aamu koitti, ja nyt sai Punahilkkakin vähän murua rinnan alle. Itse tosin sai kahvinsa keittää, Susi kun joi ainoastaan vihreää teetä. Mutta ei se tahtia haitannut. Punahilkka söi ja joi hyvällä ruokahalulla, eikä aamupalassa mitään moittimista ollutkaan.

Sitten halusi Susi näyttää Punahilkalle kotikaupunkiaan. Ilma oli vähän sateinen, mutta kumpikaan ei ollut sokerista tehty, joten ei muuta kuin matkaan. Ensin suunnistettiin torille, josta Susi osti kummallekin rasiallisen mansikoita, jotka sitten nautittiin siltä istumalta.
 
Jutusteltiin kaikenlaisista asioista, ja Susi esitti Punahilkalle taas monenlaisia tehtäviä. Punahilkka mietti pää punaisena vastauksia, mutta ei vain keksinyt kaikkia. Ei kuitenkaan suostunut myöntämään tyhmyyttään, kuten Susi olisi halunnut, ainoastaan tietämättömyytensä.
 
Olihan Punahilkallakin varastoissaan visaisia tehtäviä, jotka hän sitten vuorostaan esitti Sudelle. Eipä tiennyt Susi vastauksia niihin, mutta sen sijaan, että olisi reilusti myöntänyt tietämättömyytensä ja nauranut vastausten yksinkertaisuudelle, Susi suuttuikin kuin pippuri ja alkoi vähätellä tehtävien arvoa sekä kysellä, eikö Punahilkalla mitään fiksumpaa ollut esitettävänä.
 
Jo kuohahti Punainenkin hilkkansa alla ja antoi tulla takaisin samalla mitalla. Ei ollut fiksumpia tehtäviä, kun ei itsekään tämän fiksumpi ollut. Jos ei tämä fiksuusaste Sudelle piisannut, niin se oli sitten vain vähän valivali ja voivoi!
 
Susi istui puhumattomana vähän aikaa, ja koko karvaisesta olemuksesta ja yksitavuisista vastauksista huokui loukkaantuminen ja suuttumus. Ne menivät kuitenkin ohi yhtä nopeasti kuin olivat tulleetkin, mutta vähän ikävä maku niistä Punahilkalle jäi, eikä enää niin kovasti tehnyt mieli tämän paremmin tutustuakaan.
 
Missä oli se huumorintaju ja itselle nauramisen taito, jota Suden päiviin vaihdettujen viestien mukaan kuului yllin kyllin? Missä oli se hauska, intohimoinen hassuttelija, joka sanojensa mukaan nautti suutelemisesta yleisillä paikoilla, koskettelusta, pikkuflirtistä? 
 
Pikku hiljaa alkoi Punahilkasta tuntua, että toisilleen sopimattomat hilkka ja susi tässä nyt yrittivät  toisiinsa tutustua. Eivät tainneet Punahilkan eväät maittaa ja kelvata tälle sudelle. Päätti kuitenkin vielä katsoa, josko puhumalla saataisiin asioihin selvyyttä.